Koodikummina mahdollistat lisää koodareita Suomeen!

Software Finland ry:n ja Tiedekoulun Koodikummi-ohjelma on teko osaajapulan ratkaisemiseksi sekä tyttöjen ja naisten kannustamiseksi ohjelmoinnin, teknologian ja tekniikan pariin. Tule mukaan, vaikuta lasten ja nuorten tulevaisuuteen & mahdollista 10 lukukausi Tiedekoulussa!

Sijoita tulevaisuuteen

Jäsenyrityksillemme Koodikummi-yhteistyö on vaikuttamisen paikka. Se on erinomainen tilaisuus varmistaa lapsen tai nuoren harrastustoimintaan osallistuminen ja ohjelmointiosaamisen kehittäminen jo varhaisessa vaiheessa.

Ohjelmointi- ja robotiikkaosaamiseen panostaminen ovat sijoitus lapsen ja nuoren tulevaisuuteen. Varhain aloitettuna harrastuneisuus innostaa lapsia matematiikan, kemian, fysiikan, tekniikan ja luonnontieteiden opiskeluun koulussa sekä vaikuttaa myöhemmin alan valintaan.

Maksullinen, pitkäjänteinen harrastustoiminta ei kuitenkaan ole kaikille lapsille itsestäänselvyys.

Vaikka kiinnostusta ohjelmoinnin pariin olisi, osaamisen kehittäminen ei välttämättä ole lapselle mahdollista esimerkiksi perheen taloudellisen tilanteen takia. Tässä yritykselläsi on tilaisuus auttaa!

Osallistumalla Koodikummi-ohjelmaan yrityksesi mahdollistaa kymmenelle lapselle osallistumisen ohjelmointi- tai robotiikka-ryhmään yhdeksi lukukaudeksi valitsemallanne paikkakunnalla. Yrityksesi voi myös sponsoroida 10 tytön alkeisohjelmistoryhmää, ja innostaa näin alallamme edelleen vähemmistössä olevia naisia koodauksen pariin jo pienestä pitäen. Tule mukaan!

Kumppanina Tiedekoulu

Tiedekoulu (Suomen Tiedekoulu Oy) järjestää ohjelmoinnin opetusta 28 eri toimipisteessä 15 paikkakunnalla ympäri Suomea. Tiedekoulun kolme oppimispolkua – Robotiikka, Ohjelmointi sekä Luonnontieteet – perustuvat pitkäjänteiseen ja tavoitteelliseen opetussuunnitelmaan.

Tiedekoulun toiminnan tavoitteena on olla mukana kouluttamassa tulevaisuuden koodareita, insinöörejä sekä tutkijoita, sillä kiinnostus tieteeseen ja teknologiaan on heräteltävä mahdollisimman varhain. Tutkimalla, yrittämällä, erehtymällä ja ratkomalla ongelmia lapsi oppii soveltamaan oppimaansa käytännössä sekä kehittämään ja keksimään uutta!

Tiedekoulun ryhmissä aloittavat lapset ovat tyypillisesti 4–9-vuotiaita, mutta alkeisryhmiä löytyy 14-vuotiaaksi asti. Tiedekoulun ryhmät on suunnattu 4–16-vuotiaille lapsille ja nuorille ja ohjelmoinnin opiskelu 7–16-vuotiaille.

Ohjelmoinnin opiskelusta Tiedekoulussa:

  • Ohjelmoinnin opiskelu aloitetaan visuaalisella ohjelmointialustalla (Scratch sekä micro:bit)
  • Perustason jälkeen lapset ja nuoret aloittavat tekstuaalisen ohjelmoinnin opiskelun
  • Ohjelmoinnin opetuksessa käytetään seuraavia ohjelmointikieliä: Python, HTML, JavaScript, C# ja pelimoottoreina Pygame kirjastot ja Unity
  • Lisäksi ohjelmoinnin IoT-ryhmissä opitaan elektroniikan perusteet ja opiskellaan ohjelmoimaan Arduino-alustalla sekä tehdään omia projekteja käyttäen mm. Rasberry Pi:tä tai micro:bit-laitteita

Kummius käytännössä

Osallistumalla Koodikummi-ohjelmaan yrityksesi mahdollistaa kymmenelle lapselle osallistumisen Tiedekoulun ohjelmointi- tai robotiikka-ryhmään yhdeksi lukukaudeksi valitsemallanne paikkakunnalla. Yrityksesi on myös mahdollista olla Koodikummi kymmenen tytön alkeisohjelmointiryhmälle.

Tavoitteena on, että Koodikummi-yritykset osallistuvat kampanjaan pitkäjänteisesti ja mahdollistavat näin myös lasten ja nuorten pitkäjänteisen osaamisen kehittämisen. Osallistumismaksu on yrityksellesi 2000 € + alv 24%. Koodikummina saat:

  • Yrityksesi saa käyttöönsä Koodikummi-logon
  • Yrityksesi listataan halutessasi Tiedekoulun Koodikummi-sivulla
  • Yksi Koodikummi-yritys esitellään Tiedekoulun somekanavissa kerran kuukaudessa
  • Koodikummi-yritys voi halutessaan järjestää yritysvierailun, jossa lapset ja nuoret pääsevät konkreettisesti näkemään millaista työ ohjelmoinnin, teknologian tai tekniikan parissa voi olla.
  • Yrityksesi edustajan on mahdollista tulla mukaan seuraamaan Teknokummi-lasten oppituntia Tiedekoululla
  • Koodikummi-yritys saa valita, mille paikkakunnalle tai kaupunginosaan sponsorointi kohdistetaan (löydät listan ilmoittautumislomakkeelta)

Kyllä, haluan Koodikummiksi!

Kiinnostaako Koodikummi-yhteistyö? Jätä meille yhteydenottopyyntö tai ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella. Palaamme asiaan pian ja kerromme käytännön asioista lisää!

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.