M&A 2: Miten yritysjärjestely ja veroasiat tulee huomioida

Alkaa: 07.05.2024 klo 09:00
Päättyy: 07.05.2024 klo 10:30

Tänä keväänä M&A-sarjassa perehdytään neljän studiotilaisuuden verran yrityskauppaprosesseihin sekä asiantuntijoiden avun hyödyntämiseen silloin, kun softafirma hakee oman pääomapohjansa vahvistamista tai omistajat exitiä.

Kaikki sarjan materiaalit tulevat olemaan saatavilla yhdistyksen jäsenille materiaalipankissa tapahtumien jälkeen. Seuraavana tulossa on:

Kokemus puhuu! Kuulemme sarjayrittäjä Kim Nybergin käytännön kokemuksia ja oppeja lukuisista tehdyistä yrityskaupoista, niin myyjän kuin ostajan rooleissa, sekä millä tavoin eri asiantuntijat ovat olleet mukana niihin liittyvissä prosesseissa.

Osa 2: Miten yritysjärjestely ja veroasiat tulee huomioida

Tässä tilaisuudessa käsittelemme tehokasta verosuunnittelua, tulojen verotehokasta kasvattamista ja yhtiön efektiivisen verokannan hallintaa. Lisäksi perehdymme aineettomien oikeuksien eli IPRien rooliin tuotekehittelyssä ja liiketoiminnan kasvattamisessa sekä yrityksen rakenteen, brändin ja työntekijöiden merkitykseen osakkeen arvon kasvattajina.

Miksi osallistua 💡

  • Tarvitset tietoa & konkreettisia esimerkkejä yrityskauppaan valmistautumisesta.
  • Haluat ymmärtää paremmin yritysrakenteen vaikutusta  verotukseen.
  • Haluat tehdä tavoitteellesi aikajanaa, tähtäät sitten yrityksen myyntiin tai kasvuun.

Kim Nybergin lisäksi studiovieraaksemme saapuu niin Suomen kuin kansainvälisen verotuksen asiantuntija, Marko Nokka, Veronalta. Tilaisuus on tehty erityisesti softa-alan yrittäjien tarpeisiin. Lämpimästi tervetuloa mukaan hakemaan käytännön M&A-oppeja!

Tilaisuudessa äänessä

Kim Nyberg

Kim Nybergillä on yli 40 vuoden kokemus yrittäjyydestä. Vuonna 1989 hän myi 70-luvulla perustamansa viestintäyhtiön WPP–konsernille, minkä jälkeen hän toimi vuoteen 2008 asti Hill and Knowltonin Keski- ja Itä-Euroopan sekä Pohjoismaiden johtajana.

Vuonna 1999 hän perusti vaimonsa kanssa tietopalveluyhtiö M-Brainin, joka myytiin vuonna 2022 ruotsalaiselle pääomasijoitusyhtiö Monterrolle. Sekä Hill and Knowltonin että M-Brainin uransa aikana Kim toteutti monta rahoituskierrosta ja yrityskauppaa niin ostajan kuin myyjän rooleissa.


Marko Nokka

Marko toimii Verona-konsernin hallituksen puheenjohtajana ja hänellä on 20 vuoden kokemus kotimaisesta ja kansainvälisestä verotuksesta. Marko on toiminut aiemmin mm. Price Waterhouse Coopers Oy:ssä omistajayrittäjien palveluryhmän vetäjänä, Eurofirm Private Company Services -yksikön jäsenenä sekä ollut perustamassa ja kehittämässä lukuisia merkittäviä yrityksiä.

Markon vastuulla on ollut satojen suomalaisten ja kansainvälisten yritysten sekä konsernien veroasioiden kokonaisvaltainen hoitaminen aina veroilmoituksista yritysrakenteen järjestelyihin ja yritystoiminnasta irtautumiseen saakka. Lisäksi Markolla on erityisosaamista mm. konsernien efektiivisen veroasteen suunnittelusta, yrityskaupoista ja sukupolvenvaihdoksista.


Jaa tapahtuma

Katso myös nämä

Jäseniltä kuultua

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.