20.3.2022

Alan tulevaisuus turvataan kasvattamalla junnuista sennuja

Ohjelmisto- ja e-business ry ja Mimmit koodaa -ohjelma törmäyttävät alan yritykset ja uudet osaajat toukokuussa Juniorirekry-tapahtumassa.  Ohjelmistoala on yksi Suomen suurimmista ja nopeimmin kasvavista toimialoista. Tarvitsemme vuosittain tuhansia uusi

Ohjelmisto- ja e-business ry ja Mimmit koodaa -ohjelma törmäyttävät alan yritykset ja uudet osaajat toukokuussa Juniorirekry-tapahtumassa. 

Ohjelmistoala on yksi Suomen suurimmista ja nopeimmin kasvavista toimialoista. Tarvitsemme vuosittain tuhansia uusia osaajia, ja tälläkin hetkellä töitä olisi heti 10 000 tekijälle lisää. Ohjelmistoalan kasvua on kuitenkin jo pitkään varjostanut osaajapula.

Kysyttyjä ovat erityisesti senioriosaajat, joita käytännössä palkataan suoraan kilpailijoilta. Samalla oppilaitoksista valmistuu tuhansia kyvykkäitä junioritason osaajia, joilla on vaikeuksia löytää ensimmäistäkään työpaikkaa. Koska ilman junnuja ei ole sennuja, tulemme törmäyttämään huomisen kyvykkyydet ja tämän päivän kiinnostavimmat yritykset Juniorirekry-tapahtumassa toukokuussa.

“Ohjelmistoalalla osaajapulaa on jo vuosia ihmetelty, samalla kun oppilaitoksilta kuulemme, etteivät vastavalmistuneet huomisen sennut löydä alalta työpaikkaa. Sama kuvio toistuu myös keskusteluissa alanvaihtajien ja itseopiskelleiden osalta. Helpotamme osaajapulaa konkreettisesti yhdistämällä yritykset ja junioritason osaajat toisiinsa”, sanoo Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja, Rasmus Roiha.

Ainutlaatuisen tapahtumasta tekee työnhakijoiden laaja diversiteetti

Tapahtuman ohjelma on rakennettu niin, että se antaa kaikille junioriosaajille mahdollisuuden tutustua alan yrityksiin ja hyvät eväät työnhakuun. Annamme vinkkejä oman osaamisen sanoittamiseen, kerromme sertifikaattien merkityksestä, valamme rohkeutta ja neuvomme miten tarttua tilaisuuksiin omista epävarmuuksista huolimatta. Avaamme myös rohkeasti, millaista palkkatasoa junnu voi ensimmäiseltä työpaikaltaan odottaa.

Yrityksille tapahtuma tarjoaa harvinaisen tilaisuuden tavata satoja motivoituneita junioritason ammattilaisia poikkeuksellisen moninaisesta hakijajoukosta. Yhdistyksen Mimmit koodaa-ohjelman kautta Juniorirekryyn osallistuu ennennäkemättömän paljon naisia. “Mimmit koodaa -yhteisössä on paljon IT-alalle alanvaihtoa suunnittelevia junioritason koodareita, jotka tuovat yrityksiin ohjelmistokehitysosaamisensa lisäksi vahvaa työelämäosaamista ja asiantuntijuutta eri aloilta”, kertoo Vuoden IT-vaikuttaja ja Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

“Suomen softa-ala yhdistää voimansa hyvän asian puolesta. Toivoisin, että mahdollisimman moni yritys haluaa olla kanssamme ratkaisemassa kasvun haastetta”, Roiha kannustaa.

Miten mukaan Juniorirekry-tapahtumaan?

Tutustu tapahtuman yrityspakettiin & ilmoittaudu mukaan osoitteessa https://juniorirekry.fi/yrityksille/

Lisätiedot:

Johanna Lohiluoma (Yhteisö & tapahtumat)
Ohjelmisto- ja e-business ry
johanna@ohjelmistoebusiness.fi
+358 50 400 2623

Yhteistyössä:

Juniorirekry -tapahtuman taustalla vaikuttaa Ohjelmisto- ja e-business ry ja Mimmit koodaa -ohjelma. Katso päivittyvä lista alan kiinnostavimmista yrityksistä, jotka tekevät tapahtumaa kanssamme, Juniorirekry-sivuilta.

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.