3.5.2024

Microsoftin AI Developer mikrotutkinto tulevaisuuden kehittäjille

Uuden käytännönläheisen opintopolun ydintä ovat tekoäly ja data.

Suomi on tunnettu muun muassa korkeasta koulutustasosta, vahvasta teknologiakulttuurista sekä luotettavasta hallinnosta ja sitoutumisesta vihreään siirtymään.

Kun nämä vahvuudet yhdistetään vielä sovelluskehityksen huippuosaamiseen, voi Suomi nousta yhdeksi maailman edistyneimmistä maista myös tekoälyn hyödyntämisessä, datataloudessa, kyberturvallisuudessa sekä kestävässä kehityksessä.

Microsoftin AI Developer -mikrotutkinto auttaa osaajia pysymään ajan tasalla jatkuvasti muuttuvan, kehittyvän ja yhä uusia mahdollisuuksia tarjoavan tekoälyn viimeisimmistä innovaatioista ja sovelluksista.

Tekoälyn edelläkävijyys tuo kilpailukykyä

Mikrotutkinto rakentuu seitsemästä kurssista, joiden myötä syvennytään Azureen, dataan ja data-analytiikan sekä GitHubin kaltaisten yhteistyöalusten kautta laajempiin, maailmanlaajuisesti toimiviin sovellusten edellyttämiin tietokantoihin.

AI Developer on maksuton, englanninkielinen 10 opintopisteen kokonaisuus, joka on toteutettu yhteistyössä yhteistyössä korkeakoulujen ja teknologiayritysten, Arrow ECS Finlandin, Devisioonan, Digital Workforcen, Elisan, Microsoftin, Reaktorin ja Sovelto Eduhousen kanssa.

“Microsoftilla uskomme, että teknologiakoulutus on olennaista pysyäksemme Suomena kilpailukykyisinä ja hyödyntääksemme tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla”, kertoo Mervi Airaksinen, Microsoft Oy:n toimitusjohtaja.

“Tekoäly on demokratisoitumassa. Sen takia Suomi tarvitsee kaikki keinot – kuten tämän mikrotutkinnon – joilla kasvatamme uuden sukupolven teknologiaosaajia ottamaan tehot irti tekoälystä. He lopulta mahdollistavat organisaatioille informaation laadukkaan hyödyntämisen liiketoiminnassa, joka tarjoaa Suomelle avaimet tekoälyn edelläkävijyyteen”, toteaa Reaktorin teknologiajohtaja Mikael Kopteff.

Tavoitteena 100 000 teknologiataitajaa

AI Developer -mikrotutkinto on osa Taitoja työelämään -yhteistyöhanketta, jonka tavoitteena on 100 000 uutta tai lisäkoulutettua teknologiaosaajaa viiden vuoden aikana. Tähän mennessä ohjelman kautta uusia teknologiataitoja on kerryttänyt jo yli 48 000 osaajaa. Taitoja työelämään tarjoaa myös Kyberturvan mikrotutkinnon, Power Platform -mikrotutkinnon ja suositun Practical AI -kurssin.

Microsoft on Software Finlandin pääkumppani ja teemme yhteistyötä muun muassa Mimmit koodaa -ohjelman parissa. Ohjelma tarjoaa vuonna 2024 oppimispiirin teknolgiasta kiinnostuneille naisille, jossa käydään läpi Taitoja työelämään -hankkeen aiheita yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Oppimispiiri tarjoaa motivoituneen yhteisön oppimisen tueksi. Tutustu lisää

Lue alkuperäinen tiedote, joka on julkaistu Microsoftin sivuilla 26.3.2024.

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.