13.12.2019

”Suomi näyttää mallia” – #mimmitkoodaa-ohjelma sai komissaari Urpilaiselta onnittelut EU:n tasa-arvopalkinnon yhtenä voittajana

#mimmitkoodaa-ohjelma ylsi viiden voittajan joukkoon, kun EU palkitsi torstaina merkittävimmät eurooppalaiset tasa-arvohankkeet. Ohjelmisto- ja e-business ry:n johtama #mimmitkoodaa sai sydämelliset onnittelut EU-komissaari Jutta Urpilaiselta. ”EU tarvits

#mimmitkoodaa-ohjelma ylsi viiden voittajan joukkoon, kun EU palkitsi torstaina merkittävimmät eurooppalaiset tasa-arvohankkeet. Ohjelmisto- ja e-business ry:n johtama #mimmitkoodaa sai sydämelliset onnittelut EU-komissaari Jutta Urpilaiselta. ”EU tarvitsee tasa-arvoa siinä missä Suomikin, ja #mimmitkoodaa-ohjelma näyttää esimerkkiä miten konkreettisia tuloksia voidaan saada aikaan.”

Brysselissä vietettiin torstaina tasa-arvon juhlaa: Viisi Euroopan merkittävintä tasa-arvohanketta palkittiin lähes 200 hienon hakijan joukossa. Voittajien joukossa on myös #mimmitkoodaa-ohjelma, joka Suomessa murtanut mielikuvia ja ennen muuta tuonut jo 5000 naista koodaamisen pariin.

Suomen EU-komissaari Jutta Urpilainen onnitteli paikan päällä henkilökohtaisesti #mimmitkoodaa-ohjelmaa upeasta menestyksestä.

”EU tarvitsee tasa-arvoa siinä missä Suomikin, ja #mimmitkoodaa-ohjelma näyttää esimerkkiä miten konkreettisia tuloksia voidaan saada aikaan. Tässä ovat muutosta haluavat naiset ja mahdollisuuksia tarjoavat yritykset lähteneet ohjelmistoalalla yhteistyöhön, jonka vetovoima on osoittautunut erittäin suureksi. Olen iloinen, että Suomi näin näyttää mallia, miten tasa-arvo ja hyvinvointi etenevät käsi kädessä.”

#mimmitkoodaa-koordinaattori Milja Köpsi on onnellinen kovan työn palkitsemisesta, ennen kaikkea osallistuvien 5000 naisen näkökulmasta.

”Emme aloittaessamme rohjenneet odottaa oikeastaan yhtään mitään. Nyt, kiitos upeiden naisten ja ennakkoluulottomien yritysten, olemme täällä. Neljäs sija tässä mahtavassa kisassa on meille aivan yhtä hieno kuin ensimmäinen, täällä on ollut tänään vain voittajia – kaikki naiset ovat nyt voittajia”, lähettää Köpsi kiitokset kaikille, jotka ovat tehneet #mimmitkoodaa-ohjelman menestyksestä totta.

Ensimmäisen palkinnon vei italialainen projekti, joka nostaa naiset kartalle. Tärkeää työtä ja merkittäviä tekoja tehneiden naisten – tieteentekijöiden, näyttelijöiden, pyhimysten ja poliitikkojen – kartoille paikannimien ja osoitteiden myötä. Nyt italialaiset paikat ja kadut ovat lähes kokonaan miesten mukaan nimettyjä.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha iloitsi #mimmitkoodaa-ohjelman saamasta EU-laajuisesta näkyvyydestä ja arvonannosta.

”Kaikki voittajat tänään ovat omalla tavallaan uranuurtajia. Olemme todella iloisia ja kiitollisia komissaari Urpilaisen onnitteluista, meille on ollut erityisen tärkeää juuri kouriintuntuvien tulosten aikaansaaminen. Meitä onniteltiin tänään muutenkin juuri tästä: Kaikista voittajista juuri me olemme jo todella saaneet muutosta aikaan. Nyt nämä tulokset ovat nousseet koko Euroopan tietoisuuteen, tänään oli upeaa saada puhua satojen merkittävien eurooppalaisten vaikuttajien yleisölle.”

Suomea vaivaavaan vakavaan digiosaajien pulaan vastaava #mimmitkoodaa tarjoaa nyt esimerkin koko Euroopalle.

”5000 naista mukana ohjelmassamme on hieno suoritus. Silti se on vasta alku. Laajennamme toimintamme nyt aidosti valtakunnalliseksi, kiitos Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön apurahan. Kun tätä kautta pystymme entistä paremmin vaikuttamaan Suomessa, niin kiitos tämän palkinnon yhä uudet tuloksemme tullaan huomaamaan myös jatkossa koko Euroopassa”, ennustaa tyytyväinen Roiha.

Lisätiedot:

Rasmus Roiha, Ohjelmisto ja e-business ry, toimitusjohtaja, +358 400 180 434, rasmus@ohjelmistoyrittajat.fi

Milja Köpsi, #mimmitkoodaa-ohjelma, vetäjä, +358 40 152 5154, milja@mimmitkoodaa.fi

https://mimmitkoodaa.ohjelmistoebusiness.fi

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.