Tietoa toimialasta

Etsitkö tietoa toimialan tilanteesta ja tulevaisuudennäkymistä? Software Finland ry selvittää ja kuuntelee tarkoin, mitä softayrityksissä tapahtuu. Kartoitamme ohjelmistoalan ilmiöitä aktiivisesti ja teemme syvempää tutkimusta muun muassa Jyväskylän yliopiston kanssa. Vaikka taloutta on viime vuosina varjostaneet synkät pilvet, Suomen 15 miljardia euroa vaihtava talouskasvun veturi sen kun kasvaa ja kansainvälistyy!

Sykemittari kartoittaa tulevaa

Yhdistyksemme oma, alan tilannetta ja tulevaisuudennäkymiä selvittävä Sykemittari-kartoitus näyttää jäsenyritystemme odotuksia liikevaihdon, kannattavuuden ja henkilöstön määrän kehittymisen suhteen säännöllisesti.

Uutta! Sykemittarin uusimmat, kevään 2024, tulokset tulossa pian! Miltä alan yritysten tulevaisuus näyttää nyt? Kyselyn erikoisteemana JIT.

Tutustu syksyn 2023 tuloksiin: Kyselyn erikoisteemana tekoäly.

Tutustu kevään 2023 tuloksiin: Kyselyn erikoisteemana julkiset hankinnat.

Uutta tietoa SaaS-yritysten kasvusta

SaaS-yritysten kasvun ja digitaalisen asiakashankinnan tutkimus 2023

Software Finland ja Digital Boost 360:n ovat selvittäneet Suomen Suurimpien SaaS-yritysten digitaalisen asiakaskokemuksen ja kasvun välistä suhdetta. Tuoreet tutkimustulokset ovat nyt saatavilla! Tilaa & tutustu.

Hei jäsen! Software Finland ry:n jäsenet saavat oman yrityksensä digitaalisen asiakashankinnan kyvykkyystulokset käyttöönsä veloituksetta: Tilaa yrityksesi tulokset täältä 

Täytä siis Digital Boostin yhteydenottolomake, ja mainitse lisätiedoissa, että haluat saada yrityksesi digitaalisen asiakashankinnan analyysin.

Kansallinen Ohjelmistoyrityskartoitus

Ohjelmistoyrityskartoitus on tutkimus, joka kartoittaa suomalaisten ohjelmistoyritysten nykytilaa, haasteita ja mahdollisuuksia. Kartoituksen vaihtuvat teemat tarjoavat ajankohtaista tietoa koko ohjelmistoalan tilasta Suomessa. Ohjelmistoyrityskartoitus kuvaa vuonna 2022 erityisen osuvasti SaaS-sektorin kehitystä. Tällä kertaa kartoituksen toteuttavat yhteistyössä Jyväskylän yliopisto, Ohjelmisto- ja e-business ry, Vaasan yliopisto ja Teknologiateollisuus ry.  

Tutustu myös

ICT-alan kasvututkimus

ICT-alan kasvututkimus 2022 kartoittaa alan parhaita keinoja yrityksen tavoitteleman kasvun varmistamiseksi. Tutustu kasvututkimukseen

Alanvaihtajakysely

Selvitimme alanvaihtajien roolia ohjelmistokehitysmarkkinassa yhdessä Lingonberry Islandin kanssa:
Tutustu alanvaihtajakyselyn tuloksiin

State of SaaS 2021

Millainen on B2B SaaS-kenttä Suomessa ja Pohjoismaissa? Sitä selvittää Vendep Capitalin State of SaaS -tutkimus.
SaaS Finland –sivuiltamme.

Digibarometri

Kuinka digitaalinen Suomi on? Suomen digitaalista asentoa kuvaa ja ennustaa Digibarometri. Julkaisut vuosilta 2014–2019 on luettavissasi tästä.

Uutta Blogissa

Softa-alan parhaimmisto peilaa blogissamme ajankohtaisia ilmiöitä ja puheenaiheita. Tutustu!

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.

Tulevat tapahtumat

Tutustu softa-alan parhaimpiin tapahtumiin