Vaikuttaminen

Ohjelmistoyrittäjät kohtaavat haasteita, joita yhteiskunnan päättäjät eivät aina ymmärrä. Yhdistyksemme tehtävä on ajaa ohjelmistoyritysten etua ja varmistaa, että liiketoiminnalle olennaiset haasteet tuodaan julkiseen keskusteluun.

Autamme ratkaisemaan osaajapulaa

Software Finland ry:n tärkeimpiä tehtäviä on parantaa kaikkien alan yritysten mahdollisuuksia tehdä softaa Suomessa. Yksi osuva esimerkki softayritysten arjen haasteista, joita yhdistyksemme on ryhtynyt ratkaisemaan, on alaa jo pidemmän aikaa vaivannut osaajapula. Yhdistyksemme on toiminut ongelman ratkaisemiseksi muun muassa näin:

  • Olemme selvittäneet softayritysten työvoimatilannetta yhdessä Jyväskylän yliopiston kanssa, ja tulosten perusteella viesti alan yritysten tulevaisuuden kasvuaikeista on ollut selkeä.
  • Palkkaamisen helpottamiseksi kartoitimme vuonna 2019 Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa työaikalain uudistamista sekä joustoja, ja uusi työaikalaki astui voimaan vuoden 2020 alusta.
  • Olemme käyneet yliopistoissa ammattikorkeakouluissa, opistoissa sekä Opetus- ja kulttuuriministeriössä keskustelemassa alan koulutusohjelmien sisäänottomääristä ja ehdottaneet niiden kolminkertaistamista.
  • Ratkaisuehdotuksiamme osaajapulaan on toisaalta ammattilaisten maahanmuuton edistäminen, ja tekemämme selvitykset ovat olleet aloittamassa kansainvälisten osaajien saatavuutta tukevaa Talent Boost -toimenpideohjelmaa.

Juniorit töihin!

Alallamme ollaan viime aikoina havahduttu siihen, että vaikka tekijöistä on pulaa, työmarkkinoilla paikkaansa etsii kasvava joukko junioritason ohjelmistokehittäjiä. Yritysten ei kannata uusien osaajien palkkaamisessa keskittyä pelkästään senioreista kilpailemiseen, vaan kasvattaa omansa!

Toteutimme syksyllä 2021 menestyksekkään Juniorit töihin -kampanjan, jonka myötä kutsuimme alan yrityksiä ratkaisemaan osaajapulaongelmaa sisältä päin. Toukokuussa 2022 starttasimme uuden Juniorirekry-tapahtuman, jonka löysi alallamme poikkeuksellisesti sadat alanvaihtajanaiset.

Tähän on suurelta osalta vaikuttanut yhdistyksemme tekemä työ sen eteen, että vahvasti miesvaltaiselle ohjelmistoalalle myös naisten olisi helpompi tulla.

Teemme työtä tasa-arvon edistämiseksi

Software Finland ry:n Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on tasa-arvon edistäminen softa-alalla sekä uusien osaajien tuominen markkinoille.

Ohjelma palkittiin 2019 EU:n tasa-arvopalkinnolla ja vuonna 2020 ohjelman vetäjä, Milja Köpsi, voitti Nordic Women in Tech -kilpailussa Diversity Leader of the Year -palkinnon. Vuonna 2021 Köpsi valittiin sekä vuoden Tivi-vaikuttajaksi että Bonfiren vuoden bisnesvaikuttajaksi.

Mimmit koodaa -ohjelma on aloittanut kasvunsa kansalliseksi EU:n rahoittaman Pohjois-Karjala -hankkeen myötä. Yhteistyössä Sarasen kanssa teemme nyt myös Mimmit koodaa -rekrykoulutusohjelmaa.

Lisäksi yhdistyksemme tekee yhteistyötä Tiedekoulun kanssa Koodikummi-ohjelmassa, joka on teko niin osaajapulan ratkaisemiseksi kuin tyttöjen ja naisten kannustamiseksi ohjelmoinnin, teknologian ja tekniikan pariin.

Edistämme reilua kilpailua ja digitalisaatiota

Yhdistyksessä tekemäämme vaikuttamistyöhön liittyy kiinteästi puoli, joka ei näy julkisuudessa heti, vaan vasta tulosten kautta. Esimerkki tästä on aikaansaavan Fair Play (Digiajan pelisäännöt) –työryhmämme käymä vuoropuhelu julkisen sektorin kanssa.

Yhdistyksemme yksityisen sektorin puolesta puhumisen tuloksia on muun muassa se, että 2021 Verohallinto hylkäsi alkuperäisen ideansa lähteä itse tuottamaan yrittäjille ilmaista taloushallinnon ohjelmistoa (markkinan kustannuksella).

Vuonna 2024 olemme mukana useassa työryhmässä, kuten edistämässä IT2022 -sopimusehtojen ja JIT-ehtojen uudistusta. Tulemme siis jatkossakin panostamaan avoimeen yksityisen ja julkisen sektorin vuoropuheluun sekä edistämään digitalisaatiota, avointa digiajan markkinaa ja reilua kilpailua.

Pidämme meteliä suomalaisen softan erinomaisuudesta

Softa-alalla on Suomen kasvun veturina tärkeä merkitys yhteiskunnalle, maamme vientiin ja koko talouteen. Yhdistyksen tekemisen ytimessä on tehtävämme auttaa jäsenyrityksiä loistamaan kansainvälisessä kilpailussa.

Nostamme esiin alamme menestyjiä ja palkitsemme vuosittain yhden Vuoden Ohjelmistoyrittäjän ja Vuoden Digipalvelun, joiden tarina ansaitsee erityistä huomiota. Vuoden Ohjelmistoyrittäjä palkitaan arvostetuimmalla vertaisilta saadulla kunnianosoituksella vuonna 2023 jo 22. kerran.

Vuoden Ohjelmistoyrittäjän valitsee yhdistyksen hallitus, mutta Vuoden Digipalvelua voi ehdottaa kuka tahansa. Yhteinen palkitsemistilaisuus järjestetään perinteisesti syksyllä, ja mukaan juhlahumuun löydät tapahtumakalenterimme kautta.

Olemme markkinoineet jäsenistömme voimin suomalaisen softan erinomaisuutta myös Software from Finland -tunnuksellamme.

Tarjoamme tilaisuuksia osaamisen kehittämiseen

Software Finland ry tarjoaa vuosittain kymmenittäin jäsenmaksuun sisältyvää koulutustilaisuuksia ja verkostoitumistapahtumia, joiden avulla viet liiketoimintaasi eteenpäin!

Keväällä 2023 käynnistimme uuden AI-klubin, joka on tehty erityisesti johtajille, jotka ovat kiinnostuneita tekoälyn soveltamisesta ohjelmistoliiketoimintaan. Klubi tuo yhteen kokeneita tekoälyn ammattilaisia ja johtajia jakamaan ajatuksia, tietämystä ja parhaita käytäntöjä tekoälyn soveltamisesta liiketoimintastrategiaan. 

Kodin Suomen SaaS-skenelle tarjoaa yhdistyksen SaaS Finland -ohjelma. Suomi-SaaSin sisäpiiri, yritykset, -yrittäjät, perustajat ja kasvun tekijät, sekä keskeiset muut SaaS-klusterin toimijat kokoontuvat SaaS-klubissa säännöllisesti.

Oman tapahtumatarjontamme lisäksi teemme yhteistyökumppaniemme kanssa myös suosittuja maksullisia myyntikoulutuksia ja rekrytoivia koulutusohjelmia. Kaikki tulevat koulutukset ja muut tilaisuudet löydät tapahtumakalenterista.

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.