Software Finland rakentaa aktiivisesti softayritysten kasvua ja kansainvälistymistä tukevaa toimintaympäristöä. 🚀 Kaikki tekemisemme ei kuitenkaan näy julkisuudessa heti vaan vasta tulosten kautta. Kulisseissa tapahtuu vahvasti tälläkin hetkellä.

Oma Fair Play -porukkamme on mukana useissa merkittävissä hankkeissa puhumassa koko toimialan (ja avoimesti toimivan digiajan markkinan) puolesta. Järjestämme 26.6. klo 9 alkaen mahdollisuuden vaikuttaa tavoitteisiin ja kuulla vaikuttamistyöstämme lisää Teams-tapaamisessa. Tule mukaan kysymään, keskustelemaan ja/tai ilmiantamaan uusia vaikuttamisen paikkoja. 🫵

Ilmoittaudu mukaan

Kaudella 2024 olemme mukana muun muassa seuraavissa työryhmissä ja hankkeissa:

1. JIT-ehtojen uudistus

Olemme aktiivisesti mukana julkisten hankintojen yleisten sopimusehtojen (JIT) uudistusta tekevässä työryhmässä. Tärkeimpiä tavoitteitamme ovat:

2. IT2022-ehtojen päivitys

Software Finland on alan yleisten IT-ehtojen oikeudenomistajia ja mukana niiden päivitystyössä. Tuore sopimuspaketti on tarkoitus julkaista vuonna 2025. Luonnollinen osa tämänhetkistä uudistustyötä on EU-asetusten, kuten Data Act, tuomat muutokset. Lisäksi tavoitteenamme on tuoda ehtoihin mukaan julkisen hankkijan sopimusliite, joka mahdollistaisi IT2025-ehtojen käytön julkisissa hankinnoissa vaihtoehtona JIT-ehdoille.

3. Hankintalain muutos

Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan hankintalainsäädännön muutoksia pääministeri Petteri Orpon hallituksen hankintalakiin liittyvien hallitusohjelmakirjausten mukaisesti. Yhdistys toimii tässä mukana olevan Annaliisa Oksasen (EK) taustaryhmässä. Tavoittelemme yksiselitteisesti tehokkaampaa ja läpinäkyvämpää julkista markkinaa.

4. Julkisuuslain ajantasaistaminen

Yhdistyksemme toimii myös EK:n taustaryhmässä tuomassa ohjelmisto- ja IT-alan haasteet ja ratkaisuehdotukset osaksi EK:n ehdotusta ja vaikuttamispakettia julkisuuslain ajantasaistamiseen liittyen. Olemme vastanneet oikeusministeriön lausuntopyyntöön asiasta julkisesti, ja lausuntomme pääset lukemaan tästä. Näemme myös, että alamme Inhouse-yhtiöiden tulisi olla julkisuuslain piirissä.

5. Hankinta-Suomi 2024–2027

Lisäksi Software Finland on Hankinta-Suomen kuluvan eli toisen toimikauden aktiivinen jäsen. Hankinta-Suomi on valtiovarainministeriön, Suomen Kuntaliiton, Elinkeinoelämän keskusliiton (EK), Suomen Yrittäjien ja Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n yhteinen toimenpideohjelma, jonka tavoitteena on edistää julkisen talouden kestävyyttä ja julkisten hankintojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Ensimmäisellä toimikaudella saimme läpi mm. ICT-toimialaan keskittyvän erillisryhmän, jonka lopputyönä julkaistiin ICT-hankintojen pelikirja julkisia hankintoja tekeville.