3.5.2022: Bugi, joka on pakko ratkaista – mielenterveyden häiriöt alallamme

Alkaa: 03.05.2022 klo 09:00
Päättyy: 03.05.2022 klo 10:30

Tilaisuuden tallenne on nyt saatavilla materiaalipankissa. Katso!

IT-alalla yleisin sairauspoissaolojen ja työkyvyttömyyden syy ovat mielen bugit. Mielenterveyden häiriöistä johtuvat poissaolot voivat maksaa työnantajalle vuosittain viisinumeroisia summia työntekijää kohden. Hyvinvoivat työntekijät taas ovat yrityksille elintärkeitä: mieleen satsaaminen paitsi pidentää työuria saa myös aikaan tuottavampaa duunia eli enemmän euroja kaikkien kassaan.

Työhyvinvoinnissa ei ole kyse siitä, että kahvihuoneessa on kauralattea, pullaa ja pomppulinna. Huomio saattaa mennä toissijaisiin asioihin ja purkkaratkaisuihin: palkataan kulttuurimuotoilijoita keksimään jippoja, joilla halutaan saada kaikki tyytyväisiksi. Kehitettävää on työssä jaksamisesta ja mielen ongelmista puhumisessa. Samaan aikaan juuri se on ihmisläheisen johtamisen kulmakiviä.

Bugaamaton mieli on tärkeämpää kuin yksikään koodinpätkä, mutta sitä ei voi korjata muuttamalla koodia. Kaikki lähtee asennemuutoksesta: mielenterveyden ongelmista puhumista ei pidä jättää ikääntyvien räppäreiden harteille, vaan erityisesti yritysjohdon on herättävä murtamaan jää.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n tilaisuudessa 3.5. klo 9 alkaen mennään suoraan asiaan. Studioon mielenterveydestä keskustelemaan saapuu Työeläkeyhtiö Varman asiantuntijalääkäri Tiia Reho, Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja ohjelmistoyritys Rakettitieteen toimitusjohtaja Juha Huttunen.

Käsittelemme tilaisuudessa mielenterveyden häiriöitä toimialan statistiikan valossa, pureudumme hyvinvoivan työyhteisön merkitykseen ja avaamme johdon aktiivista roolia työhyvinvoinnin edistämisessä. Tilaisuuden jälkeen ymmärrät, miten tukiprosessi kuntoutus- ja työkyvyttömyysasioissa kokonaisuudessaan toimii. Lisäksi opit:

• Miten isosta asiasta alan mielenterveyden häiriöissä puhutaan lukujen valossa
• Mikä on viitsimissyndrooma
• Miksi toimistolle pitää palata
• Mitä ovat tietotyön kuormitustekijät ja miten niitä ratkotaan
• Miten johdat paremmin eli esimerkin voima ja oikeat mittarit

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille ohjelmistoalalla ihmisiä johtaville ja ihmisten hyvinvoinnista vastaaville, kuten yrittäjille, toimitusjohtajille ja HR-asiantuntijoille. Tilaisuus on startti Ohjelmisto- ja e-business ry:n uudelle HR-klubille, jossa ruoditaan työntekijäkokemukseen vaikuttavia teemoja, kuten työhyvinvointia, työehtoja ja paikallista sopimista, palkkamalleja sekä johtamista. Tervetuloa mukaan!

[minti_button link=”https://www.lyyti.fi/reg/20220503_Mielenterveys__tyohyvinvointi” target=”_blank” icon=”fa-chevron-right” appear=”true” color=”color-3″ size=”full”]Ilmoittaudu nyt[/minti_button][minti_member name=”Tiia Reho” role=”asiantuntijalääkäri @ Varma” twitter=”https://mobile.twitter.com/TiiaReho” linkedin=”https://www.linkedin.com/in/tiia-reho-b9336b16b/”]Tiia Reho on Varman asiantuntijalääkäri, jonka päätavoite on kehittää yhteistä ymmärrystä työkykyä tukevista tekijöistä työelämässä sekä työkyvyn tukemisen mahdollisuuksista. Taustaltaan Tiia on lääketieteen tohtori ja työterveyshuollon erikoislääkäri.

***

Varma on suomalaisen työn eläkevakuuttaja ja työkykyjohtamisen edelläkävijä. Varma vastaa noin 900 000 työntekijän, yrittäjän ja eläkkeensaajan eläketurvasta.[/minti_member][minti_member name=”Olavi Sydänmaanlakka” role=”toiminnanjohtaja @ Mielenterveyden keskusliitto” linkedin=”https://www.linkedin.com/in/olavi-syd%C3%A4nmaanlakka-73a402b5/”]Olavi Sydänmaanlakka on Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja. Ennen MTKL:ää hän hengasi yönsä nuorten kanssa kadulla Aseman lapset ry:ssä ja loi Walkers-katukahvilat. Hän on ollut HelsinkiMissiolla kriisityön johtaja ja kehittänyt Eurooppaankin levinneen Aggredi-menetelmän, joka vaikuttaa siihen, etteivät väkivaltarikolliset uusi väkivaltaista käyttäytymistään. Olavin asiantuntemuksen keskiössä ovat asiakkaat, kokemukset ja mielenterveysarki.

(Kuva: Mika Pollari)

***

Mielenterveyden keskusliitto on kaikkien mielenterveysongelmia kokeneiden järjestö, joka perustettiin 50 vuotta sitten. Yhä edelleen liitto muistuttaa siitä, ettei kukaan ole yksin. Mielenterveys on meillä kaikilla jatkuvassa muutoksessa, ja mielenterveysongelmat voivat koskettaa ketä tahansa.[/minti_member][minti_member name=”Juha Huttunen” role=”toimitusjohtaja @ Rakettitiede” linkedin=”https://www.linkedin.com/in/juha-huttunen-08127/”]Juha Huttunen on Rakettitieteen toimitusjohtaja ja yksi perustajista. Hän on ollut myös Rakettitieteen spin-off-yrityksen, työhyvinvointia ja motivaatiota tieteellisesti mittaavan VibeCatchin, puikoissa. Juhan intohimona on työhyvinvoinnin edistäminen – ja myös sen mittaaminen ja vaikutus euroissa.

***

Rakettitieteellä on töissä maan parhaat ohjelmistokehittäjät, joilla on kokemuksen tuomaa näkemystä ja rivikoodareista erottuvaa taitoa ratkaista visaisia haasteita. Rakettitieteen kulttuuriin kuuluu muun muassa se, että jokainen rakettitieteilijä saa itse valita pestinsä. Näin devaaja pysyy innokkaana, virittyneenä ja onnellisena – ja silloin syntyy priimaa.[/minti_member]

Jaa tapahtuma

Katso myös nämä

Jäseniltä kuultua

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.