8.3.2022: Joustava henkilöstöpolitiikka TESittömässä maailmassa

Alkaa: 08.03.2022 klo 09:00
Päättyy: 08.03.2022 klo 10:30

Suomen ohjelmistoala siirtyi TES-vapaaksi vuoden 2021 lopussa. Uusi TES allekirjoitettiin alkuvuodesta, mutta se ei ole yleissitova. Oletuksena on, ettei yleissitovuutta myöskään toistaiseksi tule.

Käsittelimme studiotilaisuudessa helmikuun alussa kolmea vaihtoehtoa, jolla alan yritykset voivat henkilöstöasioitaan hoitaa. Vaihtoehdot ovat:

1. Joustava – Noudattaa pakottavaa lainsäädäntöä (mm. työaikalaki, vuosilomalaki ja työsopimuslaki) ja tämän lisäksi yrityksen omaa henkilöstöpolitiikkaa (Company Policy tms.) joustavasti
2. Perinteinen – Liittyä Teknologiateollisuus ry:n ja Teknologiateollisuuden Työnantajat ry:n jäseneksi ja siten järjestäytyneenä työnantajana noudattaa alan TESiä.
3. Vaihtoehtoinen – Neuvotella TES-osapuolien (Tietoalat + YTN) edustajien kanssa oma yrityskohtainen TES.

Tulemme seuraavaksi paneutumaan tarkemmin Suomen lain & Company Policyn näkökulmista vaihtoehtoon 1 (Joustava, TESitön). Aiheesta ovat meille puhumassa työoikeuteen erikoistuneet kokeneet asianajajat Johanna Salonen ja Visaperttu Vasala HPP Asianajotoimisto Oy:stä.

Saamme vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mille yrityksille tämä vaihtoehto sopii?
  • Mitä yrityksen tulee tehdä, jotta se ei tule tahattomasti sidotuksi TESiin?
  • Ovatko yrityksen aiemmin noudattaman TESin määräykset voineet muodostua vakiintuneeksi käytännöksi?
  • Mitkä asiat muuttuvat, kun siirrytään TESittömään vaihtoehtoon
  • Miten työaika-asiat voidaan jatkossa järjestää?
  • Mitä riskejä vaihtoehtoon liittyy?
  • Mistä asioista voidaan sopia toisin?
  • Mistä ei kannata sopia toisin?
  • Kuinka TESittömään tilaan siirtyminen tulisi viestiä henkilöstölle?

Tervetuloa mukaan ja perehtymään tarkemmin joustavaan TESitömään henkilöstöpolitiikkaan! Tilaisuuden tarjoaa Ohjelmisto- ja e-business ry.

Tilaisuudessa äänessä

Johanna Salonen

Johanna Salonen on erikoistunut työoikeudellisiin kysymyksiin. Hänellä on vankka kokemus työoikeudellisten asioiden hoitamisesta ja hän avustaa HPP:lla sekä kotimaisia että kansainvälisiä asiakkaita työoikeudellisissa kysymyksissä laaja-alaisesti työsopimusten laatimisesta ja päivittäisistä työoikeudellisista kysymyksistä aina työsuhteen päättymiseen asti. Johanna myös luennoi mielellään.

Johanna on työskennellyt pitkään asianajoalalla työoikeuden parissa Suomessa. Tämän lisäksi hänellä on kansainvälistä työkokemusta Yhdysvalloista, jossa hän on työskennellyt suuren konsulttiyhtiön palveluksessa. Oikeustieteen maisterin tutkinnon lisäksi Johannalla on valtiotieteiden maisterin tutkinto.


Visaperttu Vasala

Visaperttu Vasala on työoikeuden kokenut ammattilainen. Hän on tehnyt pitkän työuran työoikeuden parissa asianajotoimistossa. Visapertun asiantuntemus kattaa työoikeudelliset asiat laaja-alaisesti työsuhteen koko elinkaaren ajalta työsopimuksen solmimisesta erilaisiin työsuhteiden ja työnantajan liiketoiminnan muutostilanteisiin sekä työsuhteiden päättämiseen. Visapertulla on vankka kokemus työelämään liittyvistä neuvottelutilanteista kuten yhteistoimintaneuvotteluista sekä työsuhteisiin liittyvien riita-asioiden hoitamisesta.


Jaa tapahtuma

Katso myös nämä

Jäseniltä kuultua

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.