M&A 1: Näin valmistaudut rahoituksen keräämiseen tai yhtiön myyntiin

Alkaa: 09.04.2024 klo 09:00
Päättyy: 09.04.2024 klo 10:30

M&A sarja alkaa! Tänä keväänä M&A-sarjassa perehdytään neljän studiotilaisuuden verran yrityskauppaprosesseihin sekä asiantuntijoiden avun hyödyntämiseen silloin, kun softafirma hakee oman pääomapohjansa vahvistamista tai omistajat exitiä. Tulossa on:

Kokemus puhuu! Kuulemme sarjayrittäjä Kim Nybergin käytännön kokemuksia ja oppeja lukuisista tehdyistä yrityskaupoista, niin myyjän kuin ostajan rooleissa, sekä millä tavoin eri asiantuntijat ovat olleet mukana niihin liittyvissä prosesseissa. Ääneen pääsevät myös eri aiheiden vierailevat asiantuntijat.

Osa 1: Ilmoittaudu nyt ja ole valmis, kun aika koittaa!

M&A-sarjan ensimmäisessä osassa syvennymme siihen, mitä kaikkea yhtiön omistajien ja johdon on syytä huomioida valmistautuessaan yhtiön rahoituksen keräämiseen tai myyntiin. Livingstone Partnersin Michael Westhoven johdattelee meidät aiheeseen ajankohtaisella katsauksella Euroopan rahoitus- ja yrityskauppamarkkinaan.

Saat tietää, mitkä tekijät vaikuttavat eniten sijoittajien kiinnostukseen nykyisessä markkinatilanteessa sekä mihin kannattaa erityisesti fokusoida, jotta mahdollisuudet rahoituksen saamiseksi tai yrityskauppojen toteutumiseksi olisivat mahdollisimman hyvät. Lisäksi perehdymme Kim Nybergin johdolla investointipankkiirin palkkaamiseen liittyviin kysymyksiin, kuten:

  • Miksi investointipankkiiri kannattaa ylipäätään palkata?
  • Miten pankkiiri voi auttaa varmistamaan, että yhtiö on myynti- tai rahoituskunnossa?
  • Mitä pankkiiria valitessa tulee huomioida?

Miksi osallistua 💡

  • Saat käytännön vinkkejä, joiden avulla valmistaudut tehokkaasti mahdollisiin tuleviin yrityskauppaprosesseihin.    
  • Ymmärrät investointipankkiirin hyödyt ja osaat arvioida oikeita asioita pankkiiria valitessa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan hakemaan käytännön M&A-oppeja!

Tilaisuudessa äänessä

Kim Nyberg

Kim Nybergillä on yli 40 vuoden kokemus yrittäjyydestä. Vuonna 1989 hän myi 70-luvulla perustamansa viestintäyhtiön WPP–konsernille, minkä jälkeen hän toimi vuoteen 2008 asti Hill and Knowltonin Keski- ja Itä-Euroopan sekä Pohjoismaiden johtajana.

Vuonna 1999 hän perusti vaimonsa kanssa tietopalveluyhtiö M-Brainin, joka myytiin vuonna 2022 ruotsalaiselle pääomasijoitusyhtiö Monterrolle. Sekä Hill and Knowltonin että M-Brainin uransa aikana Kim toteutti monta rahoituskierrosta ja yrityskauppaa niin ostajan kuin myyjän rooleissa.


Michael Westhoven

Michael Westhoven aloitti uransa Boston Consulting Groupissa, jonka jälkeen hän työskenteli erilaisissa johtotehtävissä TMT-alalla. Hän on työskennellyt myös pääomasijoitus- ja riskipääomasektorilla sijoitusjohtajana ERGO Capitalissa sekä IRIS Capitalissa.

Vuonna 2012 Michael Westhoven siirtyi eurooppalaiseen investointipankkiin Leonardo & Co:n toimitusjohtajaksi ja vastasi TMT-alueesta Saksassa. Houlihan Lokeyn hankittua Leonardo & Co:n hän toimi yhtiön globaalin TMT-käytännön toimitusjohtajana.

Michael on työskennellyt Livingstonessa Düsseldorfissa vuodesta 2018. Hänellä on 25 vuoden kansainvälisten transaktioiden kokemus ja erikoisosaamista median ja teknologian alueelta.


Jaa tapahtuma

Katso myös nämä

Jäseniltä kuultua

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.