M&A 3: Minkälaisiin juridisiin kysymyksiin kannattaa varautua

Alkaa: 16.05.2024 klo 09:00
Päättyy: 16.05.2024 klo 10:30

Tänä keväänä M&A-sarjassa perehdytään neljän studiotilaisuuden verran yrityskauppaprosesseihin sekä asiantuntijoiden avun hyödyntämiseen silloin, kun softafirma hakee oman pääomapohjansa vahvistamista tai omistajat exitiä. Kaikki sarjan materiaalit tulevat olemaan saatavilla yhdistyksen jäsenille materiaalipankissa tapahtumien jälkeen. Seuraavana vuorossa on:

Kokemus puhuu! Kuulemme sarjayrittäjä Kim Nybergin käytännön kokemuksia ja oppeja lukuisista tehdyistä yrityskaupoista, niin myyjän kuin ostajan rooleissa, sekä millä tavoin eri asiantuntijat ovat olleet mukana niihin liittyvissä prosesseissa.

Osa 3: Minkälaisiin juridisiin kysymyksiin kannattaa varautua

Tässä tilaisuudessa käsittelemme käytännönläheisesti ohjelmistoalan yritysjärjestelyihin liittyviä oikeudellisia kysymyksiä sekä tyypillisiä haasteita ja riskejä yritysjärjestelyissä, joissa ohjelmistoyrittäjä on myymässä omistamaansa yritystä tai osaa siitä suomalaiselle tai kansainväliselle ostajalle.

Miksi osallistua 💡

  • Opit, miten ohjelmistoyrityksen myyntiprosessiin kannattaa valmistautua etukäteen
  • Opit tehokkaan ja onnistuneen myyntiprosessin organisoimiseen liittyviä toimintatapoja oikeudellisen neuvonantajan näkökulmasta 
  • Opit tunnistamaan myyntiprosesseissa tyypillisesti vastaantulevia oikeudellisia riskeä ja ongelmakohtia sekä miten niitä voi ennaltaehkäistä
  • Tutustut ohjelmistoyrityksiä koskevien yritysjärjestelyiden erityispiirteisiin

Kim Nybergin seuraksi studiovieraaksemme saapuu Asianajotoimisto Lindfors & Co Oy:n osakas ja asianajaja Antti Summa. Tilaisuus on suunniteltu softa-alan yrittäjille ja yritysjohdolle, jotka haluavat syventää osaamistaan yritysjärjestelyihin liittyen. Tavoitteena on antaa osallistujille käytännön neuvoja ja työkaluja yrityskauppaprosessin suunnitteluun ja onnistuneeseen läpivientiin. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuudessa äänessä

Kim Nyberg

Kim Nybergillä on yli 40 vuoden kokemus yrittäjyydestä. Vuonna 1989 hän myi 70-luvulla perustamansa viestintäyhtiön WPP–konsernille, minkä jälkeen hän toimi vuoteen 2008 asti Hill and Knowltonin Keski- ja Itä-Euroopan sekä Pohjoismaiden johtajana.

Vuonna 1999 hän perusti vaimonsa kanssa tietopalveluyhtiö M-Brainin, joka myytiin vuonna 2022 ruotsalaiselle pääomasijoitusyhtiö Monterrolle. Sekä Hill and Knowltonin että M-Brainin uransa aikana Kim toteutti monta rahoituskierrosta ja yrityskauppaa niin ostajan kuin myyjän rooleissa.


Antti Summa

Asianajaja Antti Summa on Asianajotoimisto Lindfors & Co Oy:n osakas. Uransa aikana Antti on toiminut lukuisten suomalaisten teknologia- ja ohjelmistoyritysten ja -yrittäjien neuvonantajana. Antilla on yli 20 vuoden kokemus omistajien, sijoittajien ja johdon neuvonannosta niin yritysjärjestelyiden toteuttamiseen kuin yritysjärjestelyistä syntyvien ongelma- ja konfliktitilanteiden ratkaisemiseen liittyen.


Jaa tapahtuma

Katso myös nämä

Jäseniltä kuultua

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.