Muutosneuvottelut – Miksi ja kuinka?

Alkaa: 30.05.2024 klo 09:00
Päättyy: 30.05.2024 klo 10:30

Työnantaja, joka työllistää säännöllisesti vähintään 20 työntekijää, on tietyissä tilanteissa velvollinen käymään muutosneuvottelut (aiemmin yt-neuvottelut), jos se harkitsee työvoiman vähentämistä tai olennaisia muutoksia työsuhteen ehtoihin. Neuvotteluvelvollisuus voi laueta toisinaan myös yllättävältä tuntuvissa yhteyksissä.

Tilaisuudessa työoikeuden kokenut ammattilainen, asianajaja Henna Wiklund HPP Asianajotoimisto Oy:stä, käy läpi kaiken olennaisen muutosneuvotteluista.

Saamme studio tilaisuudessa vastauksen muun muassa seuraaviin käytännön kysymyksiin:

  • Missä tilanteissa muutosneuvottelut tulee käynnistää ja milloin?
  • Voiko saman lopputuloksen saavuttaa neuvottelemalla vapaamuotoisesti esim. työntekijän kanssa kahden kesken?
  • Mistä pitää neuvotella?
  • Kenen kanssa neuvotellaan?
  • Miten muutosneuvottelut etenevät käytännössä?
  • Milloin muutosneuvotteluvelvollisuus on täytetty ja miten niiden jälkeen toimitaan?
  • Mitä seuraa, jos muutosneuvotteluvelvollisuus laiminlyödään?

Tilaisuudessa on myös mahdollista esittää aiheeseen liittyviä mieltä askarruttavia kysymyksiä. 

Olet lämpimästi tervetullut tapahtumaan ja osallistumaan keskusteluun tärkeän aiheen ympärillä. Tätä mahdollisuutta ei kannata jättää käyttämättä!

Tilaisuudessa äänessä

Henna Wiklund

Henna on työoikeuden kokenut ammattilainen. Hän on työskennellyt työoikeusasioiden parissa pitkään asianajajana ja johtanut työoikeustiimiä yhdessä Suomen isoimmista työnantajayrityksistä.

Hennan asian­tun­te­mus kattaa työ­oi­keu­del­li­set asiat laa­ja-alai­ses­ti työsuhteen koko elinkaaren ajalta työsopimuksen solmimisesta eri­lai­siin työ­suh­tei­den ja työ­nan­ta­jan lii­ke­toi­min­nan muu­tos­ti­lan­tei­siin sekä työ­suh­tei­den päät­tä­mi­seen. Henna avustaa asiakkaitaan myös työoikeudellisissa riita- ja rikosasioissa


Jaa tapahtuma

Katso myös nämä

Jäseniltä kuultua

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.