Tekoäly teollisuudessa

Alkaa: 08.02.2024 klo 16:00
Päättyy: 08.02.2024 klo 20:00

Business Finlandin 6G Bridge -ohjelma ja Software Finland järjestävät yhteistyössä LIVE-tapahtuman, joka keskittyy ohjelmistoihin ja tekoälyyn erityisesti teollisuuden näkökulmasta. Luvassa on käytännönläheistä keskustelua ja ajatustenvaihtoa, teoreettiset luennot jäävät toiseen kertaan! 

Ilmoittaudu ennakkoon, sillä paikkoja on rajattu määrä. Tilaisuus järjestetään Sofia Helsingissä (Sofiankatu 4 C, Aleksanterinkatu 28, Unioninkatu 27, 00170 Helsinki). Reittiohje.

Tapahtuma tarjoaa kolme erilaista näkökulmaa tekoälyn hyödyntämiseen teollisuudessa. Lisäksi tarjolla on lyhyitä tietoiskuja siitä, miten Business Finlandin ohjelmat voivat tukea yrityksiä tässä murrosvaiheessa.  

Tämä maksuton tapahtuma on suunnattu ohjelmistoalan sekä teollisuuden yritysjohdolle.

Arvokasta tietoa ja uusia mahdollisuuksia 

  • Saat mahdollisuuden esittää kysymyksiä puhujille ja syventää ymmärrystäsi aiheista.  
  • Kuulet uusimmista trendeistä sekä innovaatioista. 
  • Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitumiseen muiden meritoituneiden yritysjohtajien ja huippuosaajien kanssa. 
  • Mahdollisuus viettää tunnelmallinen ilta Helsingin sydämessä mitä parhaimmassa seurassa, kera herkullisen ruuan ja juoman. 

Puheenvuorot & puhujat 

  • AI for Software. Asiantuntijana Tomi Kankainen, Chief Business Development Officer, DIMECC Oy
  • Teollisuuden tekoälyä hyödyntävät ohjelmistot  ja asiakaspalvelu – Case Fastems & Codento. Asiantuntijoina Topi Juden, Head of Business, Digital Manufacturing, Fastems & Anthony Gyursanszky, CEO, Codento Oy.
  • 6G ja tekoälyteknologiat. Sasu Tarkoma, Dekaani & professori, Helsingin Yliopisto.
  • Miten Business Finlandin ohjelmat voivat tukea yrityksiä tässä murrosvaiheessa. Kari Klossner, Ohjelmajohtaja, Data Economy -ohjelma, Business Finland & Pekka Rantala, Ohjelmajohtaja, 6G Bridge -ohjelma, Business Finland
  • Tilaisuuden juontaa Software Finlandin Rasmun Roiha. 

Tilaisuudessa äänessä

Tomi Kankainen

Experienced leader, and product & service development professional.


Topi Judén

Topi Judén työskentelee Fastemsilla teknologiajohtajana teollisuuden automaatio- ja digitalisaatioratkaisuiden parissa. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus eri ohjelmistokeskeisistä rooleista ja tehtävistä. Viime aikoina hän on kehittänyt uusia tuotannon tiedolla johtamisen digitaalisia ratkaisuja. 

Fastems on suomalainen johtava älykkäitä CNC-automaatioratkaisuja tarjoava yritys, yli 40 vuoden ja 4500 toimitetun järjestelmän kokemuksella.


Anthony Gyursanszky

Anthony Gyursanszky, toimitusjohtaja, liittyi Codentoon vuoden 2019 lopulla yli 30 vuoden kokemuksella IT- ja ohjelmistoalalta. Anthony on aiemmin aiemmin toiminut johtotehtävissä F-Securessa, SSH:ssa, Knowit / Enderossa, Microsoftilla, Tellabsissa, Innofactorissa ja Elisassa. Gyursanszky on toiminut myös  hallitustehtävissä (Ficom, Arc Technology ja Creanord).

Codento on vuodesta 2005 palvellut yli 250 asiakasta saavuttamaan kilpailuetua paremmalla asiakasennakoinnilla, tehokkaammilla teollisuuden toiminnoilla, ohjelmistoälykkyydellä tekoälyn ja sovelluskehityksen keinoin sekä uudistamalla asiakkaiden teknologia-alustoja pilvikyvykkyyksillä.


Sasu Tarkoma

Sasu Tarkoma on tietojenkäsittelytieteen professori ja matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Helsingin yliopistossa. Tarkomalla on laaja kokemus kansallisista sekä kansainvälisistä johto- ja luottamustehtävistä. Tarkoman tutkimus keskittyy digitalisaation avainkysymyksiin erityisesti yhteiskunnan hyödyntämän ICT-infrastruktuurin suunnitteluun, resilienssiin sekä suojaamiseen. Hän on erityisesti vaikuttanut mobiilijärjestelmien ja esineiden Internetin sekä pilvilaskennan mahdollistamiin uusiin ratkaisuihin.


Kari Klossner

Kari Klossner johtaa Business Finlandin datatalouden ohjelmaa, joka vauhdittaa suomalaisten yritysten yhteistyö- ja kansainvälistymismahdollisuuksia digitalisaation ja datatalouden keinoin. Kari vastaa esimerkiksi laajasta verkostoyhteistyöstä ja julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteistyön edistämisestä. Kari näkee yritysten digitaalisen murroksen, datan vaihdannan luomisen liiketoimintamahdollisuuksista, suomalaisten yritysten innovaatioista sekä viennin edistämisestä erityisen tärkeänä.

Karilla on koulutustaustaa ICT:n ja liiketalouden aloilta sekä yli 25 vuoden työkokemus yksityiseltä terveysteknologiasektorilta. Hän on lisäksi kokenut puhuja erilaisissa tapahtumissa ja verkostoituu mielellään alan toimijoiden kanssa.


Pekka Rantala

Pekka Rantala toimii Business Finlandin 6G Bridge -ohjelmajohtajana. Ohjelma keskittyy ekosysteemijohtoiseen yhteistyöhön 5GA- ja 6G-tutkimuksen ja -innovaation kehittämisessä sekä tulevaisuuden liiketoimintaekosysteemien rakentamiseen konnektiviteetin alueella.

Ohjelmajohdon taustalla Pekka on myös delegaattina Euroopan avaruusjärjestö ESA:n yrityshautomokeskuksessa Suomessa. Aiemmin hän toimi Horisontti 2020/Horisontti Eurooppa -puiteohjelman kansallisena yhteyshenkilönä digitaalisissa teemoissa. Hänellä on laaja tausta tiimi-, projekti- ja tuotejohtamisesta eri toimialoilta sekä yrittäjyydestä ja innovatiivisista globaaleista hankkeista.


Rasmus Roiha

Rasmus Roiha on Software Finlandin toimitusjohtaja ja kokenut ohjelmistoalan yrittäjä sekä vaikuttaja. Hänellä on vankka kokemus sekä kansainvälisistä liiketoimintaympäristöistä että liiketoiminnan kehittämisestä ja tiimien johtamisesta.

Rasmus on erityisesti tunnettu vahvoista viestintätaidoista sekä kyvystä nostaa esille asioiden aito merkitys. Hänet on palkittu ”Vuoden Vaikuttajana 2016” Suomen ICT-alalla ja nimetty ”Top 100 Vaikuttajaksi” vuosina 2012-2023.


Jaa tapahtuma

Katso myös nämä

Jäseniltä kuultua

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.