Työntekijöiden kilpailukiellot maksullisiksi – Oletko valmis?

Alkaa: 09.06.2022 klo 09:00
Päättyy: 09.06.2022 klo 10:00

Tallenne nyt materiaalipankissa. Katso!

Henkilöstöannin verokohteluun on tullut kuluvana vuonna muutoksia. Tiesitkö, että henkilöstön enemmistölle suunnatussa annissa voidaan –  yrityksen käyvästä arvosta riippumatta – käyttää oman pääoman mukaan laskettua merkintähintaa ilman veroseuraamuksia?

Myös työntekijöiden kilpailukieltosopimuksiin on nyt tulossa muutos, ja kilpailukieltosopimukset tulevat työnantajille maksullisiksi vielä vuoden 2022 aikana. Mitä tämä tarkoittaa työnantajalle käytännössä?

Käsittelemme studiotilaisuudessa 9.6. klo 9 alkaen työntekijöiden kilpailukieltosopimuste muuttumista maksullisiksi sekä henkilöosakkuutta työntekijöiden sitouttamisen keinona HPP asianajotoimiston asiantuntijoiden Johanna Salosen ja Jaakko Klemettilän johdolla.

Tilaisuuden jälkeen tiedät:

  • Voiko osakassopimuksen kilpailukielto korvata kilpailukiellon työsopimuksessa?
  • Voiko työnantaja näin välttää kilpailukieltoihin liittyvän korvausvelvollisuuden?
  • Voiko pääoman merkintähinta osakassopimuksen bad leaver -ehtoon yhdistettynä olla jatkossa tehokas taloudellinen keino yritysten henkilöosakkaiden sitouttamisessa?

Tervetuloa yhteen vuoden tärkeimmistä koulutustilaisuuksista! Saat konkreettisten esimerkkien avulla yrityksellesi arvokasta tietoa, miten henkilöstön sitouttamisen käytännöt tulevat muuttumaan. Tilaisuuden tarjoaa Ohjelmisto- ja e-business ry.

Tilaisuus on osa Ohjelmisto- ja e-business ry:n uutta HR-klubia, jossa tarkastellaan erilaisia työntekijäkokemukseen vaikuttavia teemoja, kuten työehtoja, paikallista sopimista ja palkkamalleja, rekrytointia sekä johtamista ohjelmistoyrityksissä. 

[minti_button link=”https://www.lyyti.in/Tyontekijoiden_kilpailukiellot” target=”_blank” icon=”fa-chevron-right” appear=”true” color=”color-3″ size=”full” border_radius=”20px” class=”varjo”]Ilmoittaudu nyt[/minti_button][minti_member name=”Johanna Salonen” role=”Senior Associate @ HPP Asianajotoimisto Oy” linkedin=”https://fi.linkedin.com/in/johanna-salonen-102304a3″]Johanna Salonen on erikoistunut työoikeudellisiin kysymyksiin ja hänellä on vankka kokemus työoikeudellisten asioiden hoitamisesta.

Hän avustaa HPP:lla sekä kotimaisia että kansainvälisiä asiakkaita työoikeudellisissa kysymyksissä laaja-alaisesti, työsopimusten laatimisesta ja päivittäisistä työoikeudellisista kysymyksistä aina työsuhteen päättymiseen asti. Johanna myös luennoi mielellään.

Johanna on työskennellyt pitkään asianajoalalla työoikeuden parissa Suomessa. Tämän lisäksi hänellä on kansainvälistä työkokemusta Yhdysvalloista, jossa hän on työskennellyt suuren konsulttiyhtiön palveluksessa. Oikeustieteen maisterin tutkinnon lisäksi Johannalla on valtiotieteiden maisterin tutkinto.[/minti_member][minti_member name=”Jaakko Klemettilä” role=”Asianajaja, Senior Counsel @ HPP Asianajotoimisto Oy” twitter=”https://twitter.com/jklemettila” linkedin=”https://fi.linkedin.com/in/jaakko-klemettilä-2b661437?”]Jaakko juhlii tänä vuonna 20-vuotista uraansa verotuksen saralla. Uransa aikana Jaakko on ennen HPP:tä työskennellyt tuloverotuksen asiantuntijana Verohallinnossa, kahdessa suuressa tilintarkastustoimistossa veroasiantuntijana, pörssiyhtiön verolakimiehenä ja kansainvälisen asianajotoimiston veroryhmän vetäjänä. Jaakon erityinen osaamisalue ovat yrityskauppojen ja -järjestelyjen verokysymykset, joiden lisäksi hän avustaa kotimaisia ja ulkomaisia asiakkaita mm. verosuunnittelussa, verovalituksissa, verotarkastuksissa ja arvonlisäveroasioissa.[/minti_member][minti_member name=”Rasmus Roiha” role=”toimitusjohtaja @ Ohjelmisto- ja e-business ry” twitter=”https://twitter.com/rasmusroiha?lang=en” linkedin=”https://fi.linkedin.com/in/rasmusroiha”]Tilaisuuden juontaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja, yli 20 vuotta teknologia-alalla vaikuttanut ohjelmistoyrittäjä, Rasmus Roiha.[/minti_member]

Jaa tapahtuma

Katso myös nämä

Jäseniltä kuultua

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.