29.3.2023 | Myynti & markkinointi

Hae vauhtia kasvuun ja kansainvälistymiseen

Järjestämme Software Finlandin kanssa kolmen bitesize –tapahtuman sarjan kevään aikana. Kerromme niissä minkälaista apua tarjoamme niin startupeille kuin myöhemmässä vaiheessa oleville ohjelmistotaloille.

Järjestämme Software Finlandin kanssa kolmen bitesize –tapahtuman sarjan kevään aikana. Kerromme niissä minkälaista apua tarjoamme niin startupeille kuin myöhemmässä vaiheessa oleville ohjelmistotaloille. Toivottavasti nähdään tietoiskujen ja kahvikupin äärellä! 

Suomalaisissa ohjelmistoalan kasvuyrityksissä on valtavasti osaamista ja uusia ideoita. Teknologiainnovaatiot ovat Microsoft-ekosysteeminkin kasvun perusta, minkä vuoksi haemme jatkuvasti uusia ohjelmistoyrityksiä ja ohjelmistoon perustuvia palveluyrityksiä, joiden kanssa voimme tehdä yhteistyötä ja joiden liiketoiminnan kasvua voimme tukea. 

Tukea kaikkiin vaiheisiin 

Tarjoamme apua yrityksille kaikissa kehityspolun vaiheissa muun muassa antamalla yritysten käyttöön erilaisia lisenssejä, krediittejä ja teknistä tukea. Autamme suomalaisia kasvuyrityksiä myös hyödyntämään Microsoftin työkaluja, alustoja ja markkinapaikkoja. 

Kansainväliset ohjelmamme ja kumppaniverkostomme avittavat jalostamaan idean yritykseksi ja tarjoavat jo vakiintuneemmille kasvuyrityksille tukea maailmanvalloitukseen. Ohjelmissamme on vuosien aikana ollut mukana Suomesta niin pelitaloja, kuluttajasovelluksia tekeviä yrityksiä kuin perinteisiä B2B-ohjelmistotaloja – ja onpa joukossa ainakin yksi pörssiyhtiö ja yksisarvinenkin. 

Microsoft Founders Hub sparraa tuotteiden ja palveluiden rakentamisessa 

Microsoft for Startups Founders Hub -ohjelma on suunniteltu tukemaan kasvuyrityksiä ideatasolta aina laajentumisvaiheeseen asti. Koska jokaisen yrityksen kasvumatka on erilainen, Founders Hub -palvelut joustavat kulloistenkin tarpeiden ja kehitysvaiheen mukaisesti.  

Founders Hub -ohjelma keskittyy kolmeen osa-alueeseen 
  1. Innovaatioiden avaaminen kaikille: Ohjelman avulla pääset helposti alkuun. Ohjelmaan osallistuminen ei vaadi esimerkiksi varmistettua rahoitusta tai kolmannen osapuolen validointia, ja siihen kannattaakin hakeutua mukaan matalalla kynnyksellä – pelkkä idea riittää!  
  1. Teknologiaedut, jotka kasvavat yrityksen tahdissa: Ohjelma pyrkii nopeuttamaan yritysten kehitystä tarjoamalla ilmaisen käyttöoikeuden kehitys- ja liiketoiminnan pyörittämistä varten tarvittaviin työkaluihin, kuten GitHubiin ja Microsoft 365 -palveluihin. Tarjolla on myös jopa 150 000 dollarin edestä Azure-krediittejä tuotteen rakentamista varten. Ohjelman osallistujat pääsevät hyötymään myös kumppaneidemme teknologioista. Esimerkiksi OpenAI kehittää GPT-3- ja Codex-tekoälyjärjestelmiä ja pystyy tarjoamaan osallistujille erikoisetuja ja alennuksia.  
  1. Mahdollisuus mentorointiin ja tekniseen konsultointiin: Ohjelman ansiosta sinulla ei tarvitse olla valmiina laajoja verkostoja, vaan tarjolla on helppo tapa olla yhteydessä alan kokeneisiin konkareihin, joilta saada mentorointia ja neuvoja. Lisäksi tarjolla on teknistä tukea ja opastusta, ja myös startup-yritysten tarpeisiin räätälöidyt koulutukset ovat osallistujien käytettävissä.   

Azure Marketplace mahdollistaa kansainvälisen kasvun 

Tarjoamme apua ohjelmistoyrityksille, jotka ovat kasvaneet startup-vaiheen ohi ja ovat valmiita laajentamaan toimintaansa Suomen rajojen ulkopuolelle. Tällöin tärkeässä osassa on muun muassa Microsoftin globaali Azure Marketplace -markkinapaikka, joka auttaa yrityksiä tavoittamaan uusia potentiaalisia asiakkaita ja skaalaamaan myyntiään.   

Solitan tutkimuksen mukaan 82 prosenttia suurista suomalaisista yrityksistä käyttää Azure-pilvipalveluita, ja näiden yritysten on luonnollista myös ostaa Azure-pohjaisia sovelluksia ja palveluita. Käyttämällä Microsoftin markkinapaikkoja ohjelmistoyritykset voivat tarjota asiakkailleen Azure-pohjaisia ratkaisuja kustannustehokkaasti ja skaalautuvasti. Kauppapaikoissa voidaan myös hyödyntää asiakkaiden olemassa olevia Azure-sopimuksia, mikä helpottaa kaupan tekoa huomattavasti. Suomalaisille yrityksille markkinapaikkojen hyödyntäminen tarjoaa siis erinomaisia mahdollisuuksia kasvuun niin kotimaassa kuin maailmanlaajuisestikin.  

Yrityshallinnon ohjelmistoihin erikoistuneen ContractZenin toimitusjohtaja Markus Mikola korostaa, että Azure Marketplace on tarjonnut heille globaalin myyntikanavan: ” Asiakkaamme voivat ostaa tuotteemme suoraan Microsoftin sovelluskaupan kautta, jossa olemme luotettuna kumppanina, mikä lisää luotettavuutta ja on yksi B2B-myynnin kulmakivistä. Marketplacen useat tuetut paikalliset valuutat helpottavat myös huomattavasti kaupankäyntiä.”   

Paikallisen tason tukea kasvuyrityksille 

Osallistumme myös paikallisiin tapahtumiin ja verkostoihin, joiden avulla pääsemme tehokkaammin tapaamaan potentiaalisia yhteistyökumppaneita.  

Tiedostamme myös oman ja kumppaniemme roolin kestävässä kehityksessä ja ilmastonmuutoksen torjunnassa. Investoimme jatkuvasti datakeskustemme kestävää kehitystä vauhdittaviin innovatiivisiin ratkaisuihin sekä kehitämme kumppanien kanssa pilviratkaisuja ja -työkaluja, joita voimme käyttää omassa toiminnassamme ja tarjota myös muiden toimijoiden käyttöön.  

Pilvi-infrastruktuuri-investointien lisäksi tarjoamme asiakkaiden ja kumppaneiden käyttöön myös Microsoft Cloud for Sustainability -palvelun, jonka avulla organisaatiot voivat tehokkaammin mitata, raportoida ja vähentää hiilidioksidipäästöjään. Palvelun avulla organisaatiot saavat kattavan, integroidun ja automatisoidun kokonaiskuvan kestävän kehityksen eteen tehdyn työn kaikista vaiheista. 

Tule mukaan myös Positive Impact Entrepreneurs -ohjelmaan, jonka tarkoituksena on auttaa sosiaalisia yrittäjiä kasvattamaan yritystään ja vaikuttavuuttaan yhteiskunnassa. Microsoft tarjoaa ohjelman avulla monipuolisia resursseja, kuten mentorointia, teknologisia ratkaisuja ja rahoitusta. 

Tule moikkaamaan meitä bitesize-tapaamisiin 

Ilmoittautuminen onnistuu tapahtumakalenterin kautta: 

  • Näin otat käyttöösi Microsoft Founders Hubin edut – Jaossa jopa 150 000 $ edestä Azure Creditejä 26.4. klo 8.30–9.00 Teamsissa 
  • Kuinka saat tehot irti Microsoft Founders Hubin työkaluista 17.5. klo 8.30–9.00 Teamsissa 
  • Hyödynnä Microsoft Azure Marketpalacea myynnin skaalaamiseen ja globaaliin kaupankäyntiin 7.6. klo 8.30–9.00 Teamsissa 

Kirjoittaja

Mika Hämäläinen

Vastuullani Suomen Microsoftilla on ohjelmistotalo ja Azure liiketoiminnan vetäminen small, medium & corporate tiimissä. Roolissani autan eri vaiheissa olevia startupeja ja ohjelmistotaloja (ISV) menestymään Microsoft ekosysteemissä. Olen ollut Microsoftilla 8 vuotta ja aiemmissa rooleissa toiminut kumppanivastaavana, M365- sekä Azure myyjänä.


Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.