12.3.2024 | SaaS

Huhtikuussa suuntaamme jälleen innolla kohti SaaSiest-tapahtumaa Malmössä

SaaSiest on vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaiden johtavana SaaS-tapahtumana lyhyessä ajassa. SaaS Finland on ollut mukana tapahtuman alusta asti kokoamassa Suomi-SaaS-yhteisöä yhteen. Lähde mukaan!

SaaSiest on vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaiden johtavana SaaS-tapahtumana lyhyessä ajassa. Tapahtuman perustajat, Thomas Sjöberg ja Daniel Nacrovski, ovat tehneet erinomaista työtä.

SaaS Finland on ollut mukana tapahtuman alusta asti kokoamassa Suomi-SaaS-yhteisöä yhteen esimerkiksi illallisten merkeissä. Suomalaisia on ollut paikalla tyypillisesti noin sata henkeä.

Mukaan lähtemisen keskeisiä etuja ovat inspiroivat puhujat, verkostoituminen sekä rahoitusta etsiville mahdollisuus tavata sijoittajia. Ujotkin suomalaiset viihtyvät mukavasti muiden suomalaisten seurassa, ja paikalla on tyypillisesti Suomi-SaaS-osaajia, joten laadukkaita keskusteluja on luvassa. Rohkeammat voivat luoda kontakteja pohjoismaisiin SaaS-yrittäjiin ja osallistua rahoittajatapaamisiin.

Tutustu SaaSiest nettisivuihin

SaaSiest puhujista haluan nostaa erityisesti esiin

Jacco Van der Kooijn on yksi säkenöivimmistä SaaS-puhujista. Muutama vuosi sitten SaaStockissa hän esiintyi DJ:n kanssa lavalla. Hän on kirjoittanut useita SaaS-raamattuja, kuten ”How to get to $10M in ARR and beyond”. Hänen Winning by Design -toimistonsa auttaa erityisesti myynnin rakentamisessa, tuoden mukanaan runsaasti jaettavaa tietoa ja kokemusta suurista asiakasvolyymeistä.

Leah Thar on minulle hieman uudempi tuttavuus, mutta ehdottomasti yksi kiinnostavimmista. Hän puhuu Product Led Salesista eli tuotteen käytön hyödyntämisestä liidien generoimiseksi, yksinkertaisesti ja tehokkaasti. PLS on varmasti yksi suomalaisillekin kiinnostavimmista kasvumalleista.

Nathan Latka taas on vakioesiintyjä SaaS-tapahtumissa. Hän on innokas amerikkalainen, joka puskee eteenpäin ilman nopeusrajoituksia. Hänellä riittää jaettavaa dataa, ja Latka isännöi suosittua GetLatka-podcastia, jossa monet suomalaisetkin ovat olleet haastateltavina, minä mukaan lukien.

Suomesta kuulemme myös esimerkiksi Relexistä ja Sievosta.

Mitä kannattaa huomioida?

  • Lennot kannattaa varata Kööpenhaminaan, sillä lentokentältä pääsee kätevästi ja edullisesti junalla suoraan Malmön keskusrautatieasemalle Juutinrauman sillan yli. Junalippu maksaa hieman yli kympin 
  • Tapahtumapaikkana toimii Slagthuset, vanha teurastomakasiini, aivan Malmön päärautatieaseman vieressä.
  • Majoittumiseen suosittelen tapahtumapaikan vieressä olevaa Comfort Hotellia tai 700 metrin päässä olevaa Clarionia.
  • Maanantai-iltana järjestetään SaaS Finlandin yhteinen illallinen Cantina Otro Mas-ravintolassa klo 19. Jos et ole jo varannut paikkaasi, ilmoittaudu mukaan nyt!
  • Maanantaina 15. huhtikuuta on tarjolla myös muuta oheisohjelmaa, kuten työpajoja, kanavaristeilyä ja padel-turnaus.
  • Itse SaaSiest on tiistaina 16. ja keskiviikkona 17. huhtikuuta. Suosittelemme saapumista paikalle hyvissä ajoin maanantaina, ja osallistumaan valittuun oheisohjelmaan, jotta kotimatkalle ehtii mukavasti keskiviikkoiltana.
  • Tapahtuman liput voi ostaa SaaSiestin verkkosivuilta. Valitettavasti alennuksia ei enää tarjota näin lähellä tapahtumaa.

Lopuksi PRO TIP: Tärkeimmät opit tallentuvat usein mielenkiintoisista kalvoista. Jos omistat järjestelmäkameran, kannattaa se ottaa mukaan. Kännykät, mukaan lukien uusin iPhone, voivat aiheuttaa ongelmia kuvattaessa näyttöjä tai valkokankaita, joten varaudu asianmukaisesti.

Nähdään Malmössä!

Kirjoittaja

Antti Pietilä

Antti Pietilä on Software Finlandin hallituksen jäsen, Loyalistic Oy:n perustuja ja toimitusjohtaja sekä SaaS Finland -ryhmän perustaja. Menestystä etsimässä -podcastissaan hän nostaa esiin erityisesti SaaS-yrittäjiä. Antti alleviivaa SaaS-yrityksen menestyksen avaintekijöitä: kannattava kasvumalli, asiakkaita kiinnostava narratiivi ja sisällöntuotannon onnistuminen.
Loyalistic tekee markkinoinnin automaatio-ohjelmiston lisäksi videosisältötuotantoa, ja auttaa digitaalisessa asiakashankinnassa, oikean narratiivin määrittelyssä ja sisällöntuotannossa. Loyalistic Oy on Software Finlandin jäsen.


Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.