24.6.2019 | Myynti & markkinointi

It-hankkijat löysivät Ite wikin ja nyt myös ohjelmistoyritysten kannattaa aktivoitua alustalla

Suomalaisilla ohjelmistoyrityksillä on vahvat perinteet korkeatasoisista teknisistä toteutuksista. Samaan aikaan markkinointi on ollut it-alan selkeä akilleen kantapää. Esimerkkinä tästä vain 50 % prosenttia Ohjelmistoyrittäjien jäsenyrityksistä oli

Suomalaisilla ohjelmistoyrityksillä on vahvat perinteet korkeatasoisista teknisistä toteutuksista. Samaan aikaan markkinointi on ollut it-alan selkeä akilleen kantapää.

Esimerkkinä tästä vain 50 % prosenttia Ohjelmistoyrittäjien jäsenyrityksistä oli luonut yrityskuvauksenvanhalle Ohryn jäsenet esittelevälle verkkosivulle.

Vanhakin jäsensivu tarjosi toimivan yrityskuvauksen ja linkin tarjoajan kotisivulle erittäin arvokkaalta ja uskottavalta hakemistosivulta.

Ohjelmistoyrittäjiltä on kyselty Rasmus Roihan mukaan jo vuosien ajan sopivista it- ja ohjelmistokumppaneista ja jo vanhakin yrityshaku auttoi asiakkaita oikeiden tarjoajien pakeille.

Kun yrityksen tietojen antamiseen Ohrylle kuluu arviolta kymmenen minuuttia ja mainospaikka on paras mahdollinen, voi vain ihmetellä joidenkin alan toimijoiden saamattomuutta. Miksi 50% ohjelmistoyrityksistä jätti ilmaisen näkyvyyden käyttämättä?

Meillä taitaa olla syvässä ajatus siitä, ettei omalla osaamisella pidä leuhkia. Tavallaan siinä on jotain erittäin sympaattista, että suomalaiset keskittyvät korkealaatuiseen tekniikkaan ja välttävät turhan hypen luomista.

Monet mainostoimistot ovat suoraan sanottuna huijauksen ammattilaisia. He voivat brändätä huoletta tupakkatuotteet nuorekkaiksi ja viinan cooliksi – jos vain maksaja löytyy.

Ohjelmistoyrittäjät ovat eri maata. Tätä maata ei ole rakennettu tyhjillä puheilla, vaan lisäarvoa tuottavilla tuotteilla ja palveluilla.  Osa yrittäjistä punastuu, jos heitä pyytää kehumaan omaa tuotettaan. Ei ihme, ettei joissain yrityksissä markkinoinnille löydy koskaan resursseja.

Keskimääräiselle suomalaiselle on luonteenomaista, että sitä mukaa kun Suomi valitaan tutkimuksissa maailman onnellisimmaksi kansaksi, kiistämme väitteen.

Vaatimattomuus on kaunista, mutta ongelma liiketoiminnan kontekstissa muodostuu siitä, että nyt kaikki b2b-asiakkaat ovat verkossa. Samalla B2b-markkinointi on lipunut kauas brändimarkkinoinnista.

Se on kiinteä osa myyntiprosessia, halusi ohjelmistoyrittäjä sitä tai ei.

Tarkoituksenani ei ole vaatia jokaista insinööriä muuttumaan extrovertiksi somettajaksi – nehän ovat usein ärsyttäviä. Sen sijaan kehotan tutustumaan analytiikkaan ja vetämään oikeat johtopäätökset siitä, miten b2b-hankinnat ovat muuttuneet.

Kiitos Googlen ja sosiaalisten verkostojen, tämä sama laadukkaisiin toteutuksiin pyrkivä kansa pyrkii löytämään laadukasta tietoa myös hankintoja tehdessään. Ostajat ovat yhä fiksumpia, minkä moni kivijalkakauppojen myyjä on saanut huomata asiakkaiden kanssa keskustellessaan. Hinnat ja eri mallien featuret on niin tarkkaan kartoitettu, että moni myyjä on suorastaan helisemässä näiden tietopankkien kanssa, joita myös asiakkaiksi aiemmin kutsuttiin.

Sama verkosta tiedon hakeminen on muuttanut myös it- ja ohjelmistoalan hankintaprosessin. Tämä on vain mennyt joiltain alan yrityksiltä kokonaan ohi. Tiedonhausta kun ei jää välttämättä jälkeä mihinkään ja numeerista analytiikka tai inbound-markkinoinnin malleja, joilla tunnistaa verkkovieraat, ei hallita.

Mutta uskokaa kun sanon, että tietoa it-kumppaneista haetaan paljon, seuraan nimittäin alan analytiikkaa lähes päivittäin. Huonon digikameran voi vielä ostaa vahingossa, mutta ohjelmistohankkeissa ja -hankinnoissa ollaan tarkkana, koska väärä valinta voi olla bisnekselle turmiollinen.

Ite wiki tarjoaa kattavaa markkinatietoa digitalisaatiohankkeissa

Kehittämämme Ite wikin alusta tarjoaa ohjelmistoyrityksille ilmaisen ja avoimen alustan, joka toimii todellisena täsmäiskuna markkinoinnille ja myynnille.

Alustan funktiona on auttaa it-hankkijoita löytämään oikeat kumppanit liiketoiminnan digitalisaatiohankkeisiin.

Nyt myös Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenhaku on uudistunut hyödyntämään Ite wikin yrityshakua.

Uudistettu haku listaa yritykset osaamisalueittain ja auttaa it-hankkijaa ostopolulla myös paljon pidemmälle tarjoten yritysten tarjonnat eri digitalisaatiosubstansseihin, referenssit, suositukset, bloggaukset ja yhteyshenkilöt kontaktointiin.

Toisin kuin ohjelmistoalan globaalit markkinapaikat, emme vie penniäkään ohjelmistokehityshankkeista tai ohjelmistolisensseistä.

Tarjoamme vain tietoa tiedonjanoisille.

Tällä hetkellä Ite wiki tuo jo yli miljoona sivukatselua eri hakutuloksille, yritysprofiileille ja muille sisällöille kahden vuoden ajanjaksolla. En siis liioittele sanoessani, että tietoa haetaan paljon.

Vuodessa alustalle laskeutuu pelkästään Googlesta 125.000 istuntoa, yleensä it-alan termeillä haettaessa. Alustalle saapuu paljon esimerkiksi ohjelmistokehitystä, mobiilikehitystä, asiakkuudenhallintaa, toiminnanohjausta, tekoälyä ja BI-kompetenssia hakevia käyttäjiä.

It-hankkijat ovat jo löytäneet Ite wikin. Siksi myös ohjelmistoyritysten markkinointitiimien kannattaa aktivoitua alustalla ja täyttää vähintään tärkein tarjontansa, referenssit ja suositukset alustalle.

Se ei maksa mitään.

***

Artikkelin on kirjoittanut Ite wikin Johannes Puro.

Linkkejä:

Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsensivu

Ite wikin yrityshaku

Ite wikin käyttäjäyrityksiä

 

 

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.