6.8.2018 | Ohjelmistoala

Junnut duuniin – pitkäkestoisesta harjoittelusta saumattomasti töihin

Pitkäkestoisen osaajatarpeen täyttämiseksi on nyt mahdollista saada motivoitunut harjoittelija yritykseen kasvamaan jopa yli vuoden ajaksi. Ammatillisen koulutuksen vuoden 2018 lakiuudistuksen eli reformin myötä opiskelijat voivat siirtyä tiettyyn ajanko

Pitkäkestoisen osaajatarpeen täyttämiseksi on nyt mahdollista saada motivoitunut harjoittelija yritykseen kasvamaan jopa yli vuoden ajaksi.

Ammatillisen koulutuksen vuoden 2018 lakiuudistuksen eli reformin myötä opiskelijat voivat siirtyä tiettyyn ajankohtaan ja kestoon sidotun harjoittelun sijaan työelämään silloin ja niin pitkäksi aikaa, kuin on sopivaa ja tarpeen. Käytännössä opiskelija voi olla saman työnantajan harjoittelussa jopa yli vuoden verran ilman pelkoa siitä, että opiskelijan pitää siirtyä takaisin koulun penkille kuukausien ajaksi viimeistelemään opinnäytetyötään. Näin ollen työnantaja voi halutessaan saumattomasti rekrytoida yrityksessä osaamisensa näyttäneen harjoittelijan.

Reformia laadittaessa huomioitiin työnantajien huoli siitä, että koulutusvastuuta siirrettäisiin kouluilta työpaikoille. Lain mukaan koulutusvastuu säilyy koko opintojen ajan koulutuksen järjestäjällä eli koululla. Aikuisten opiskelijoiden osalta valmistavat koulutukset järjestetään koulutuspäivinä, jolloin työnantajalle riittää, että päästää harjoittelijan koulun penkille silloin, kun puuttuvaan osaamiseen liittyvät valmistavat koulutuspäivät järjestetään. Nuorten opiskelijoiden osalta valmistava koulutus järjestetään perinteisemmän jaksoihin ja lukujärjestykseen pohjautuvan mallin mukaan, jolloin opiskelijan työviikko voi jakautua esimerkiksi niin, että kaksi päivää vietetään koulussa ja kolme työpaikalla.

Jatkossakin merkittävä osuus ohjelmistotuotantoa toisella asteella opiskelevista syventää valmistumisensa jälkeen osaamistaan korkeakoulussa, mutta aikuisten alanvaihtajien ja nuorten osaajien joukosta löytyy monia erittäin motivoituneita ja kypsiä opiskelijoita, joiden tavoitteena on siirtyä koulunpenkiltä alan ensimmäiseen työpaikkaan harjoittelun kautta.

Business College Helsinki kehittää yhteistyössä Ohjelmistoyrittäjien kanssa työnantajille digitaalista ja helppoa tapaa löytää kiinnostavalla osaamisprofiililla varustettuja ahkeria tulevaisuuden devaajia.

Business College Helsinki (ent. Suomen Liikemiesten Kauppaopisto) on Suomen suurin toisen asteen liiketoiminnan ja ICT-alan kouluttaja. Opiskelijoistamme löytyy niin suoraan peruskoulusta siirtyneitä nuoria kuin aikuisia alanvaihtajia. Ohjelmistokehityksen osalta painotamme Web- ja mobiilikehitystä JavaScriptillä, IoT-kehitystä mm. Lora-verkolla sekä sisällönhallintajärjestelmien (Drupal ja WordPress) ja pelinkehitysmoottori Unity3D:n osaamista. Uusimpana täsmäkoulutuksena käynnistimme tammikuussa 2018 aikuisille alanvaihtajille React-frameworkiin ja koko stackin JavaScript-kehitykseen keskittyvän koulutusohjelman englannin kielellä. Löydät meidät Helsingin Pasilasta ja osoitteesta bc.fi.[minti_spacer][minti_member name=”Miikka Merikanto” role=”Koulutuspäällikkö, Tieto- ja viestintätekniikka” linkedin=”https://www.linkedin.com/in/miikka-merikanto/”]Business College Helsinki
miikka.merikanto@bc.fi
044 775 6438[/minti_member]

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.