2.2.2016 | Digitalisaatio

Kolme tapaa varmistaa softahankkeen epäonnistuminen

Digiratkaisuja voidaan ottaa käyttöön tuotteina tai tehdä itse räätälöitynä sekä usein myös näiden yhdistelmänä. Jos löytyy olemassa oleva testattu ja toimiva tuotepohjainen ratkaisu, kannattaa sitä varmaan ensisijaisesti käyttää – miksi n

Digiratkaisuja voidaan ottaa käyttöön tuotteina tai tehdä itse räätälöitynä sekä usein myös näiden yhdistelmänä. Jos löytyy olemassa oleva testattu ja toimiva tuotepohjainen ratkaisu, kannattaa sitä varmaan ensisijaisesti käyttää – miksi nikkaroida pyörää kalliilla uudestaan? Jos tuotteella ei ole kansainvälistä levitystä, se tuskin on oikea tuote ollenkaan – pelkästään Suomen markkinaan tuotteistaminen harvoin mahdollistaa taloudellisesti investoinnin riittävän laadukkaaseen toteutukseen. Helpoin tapa epäonnistua digiratkaisun käyttöönotossa onkin valita väärä tuote tai vain paperilla tuotteelta vaikuttava ratkaisu.

Jos tuotepohjainen ratkaisu ei laajentamallakaan helposti taivu organisaation tarpeisiin, ollaan pelikentällä, jossa pätevät eri säännöt. Alla on listattu kolme helppoa tapaa, joita noudattamalla onnistut mokaamaan räätälöidyn softahankkeen (pätee niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla):

TOP3-tavat mokata softahanke:

1. Vertaa appelsiineja ja omenoita

Jos kilpailutat lääkäriä suorittamaan itsellesi tai läheisellesi sydänleikkausta, valitsetko sen, joka halvimmalla tarjoaa? Digitaaliset ratkaisut ovat nykyään monen liiketoiminnan sydän tai vähintäänkin valtimot. Liiketoiminnan tarpeisiin parhaiten sopivan kumppanin kanssa on suurin todennäköisyys softahankkeen onnistumiselle. Ulkoistamalla ratkaisukumppanin valinnan hankintaosastolle löydät tehokkaasti halvimman vaihtoehdon.

2. Valitse tiukka toimintamalli, joka takaa suunnitellun mukaisen lopputuloksen

Jos tiedät tarkalleen, mitä olet tekemässä, olet epäilemättä tehnyt kaikki määrittelyt etukäteen…ja mahdollisesti aika on jo ajanut tarpeesta ohi tai vähintäänkin ajamassa. Digitalisaation kellotaajuus on niin nopea, että onnistut parhaiten varautumalla muutokseen joka päivä – muutoksen estämiseen keskittymisen sijasta ratsastamalla sen laineilla!

3. Keskity feature-listaan, unohda asiakaskokemus ja työpäiväkokemus

Uusien asiakkaiden hankkiminen on kallista puuhaa, joten fiksu tarjoaa mahtavia asiakaskokemuksia ja pitää siten nykyisistä kiinni – sama koskee työntekijöitä. Mahtava asiakaskokemus ja mahtava työpäiväkokemus eivät ole erillisiä asioita, vaan toistensa summa. Jos oman henkilökuntasi työpäiväkokemus sakkaa lukuisten järjestelmien siilomaisessa sekamelskassa tai digiosaamisen puutteen vuoksi, on turha haaveilla mahtavista asiakaskokemuksista. Yhteen toimivien ja yhteistyön mahdollistavien järjestelmien sekä toimintatapojen siivittämä organisaatio tarjoilee asiakkaillekin parempia elämyksiä. Eeppisimmän epäonnistumisen saavutat, kun yhden sijasta laiminlyöt nämä molemmat näkökulmat.

Meiltä Sinisestä Meteoriitista löytyy molempia, sekä räätälöityä softakehitystä että tuotteistettuja valmisratkaisuja Valo-tuoteperheestä. Jos päätät olla noudattamatta edellistä listaa, autamme mielellämme!

81285_904ab4f4-f931-482f-90cb-d2eea5a0bcc1 Kirjoittanut:

Pekka Walkama
Toimitusjohtaja
Sininen Meteoriitti
www.meteoriitti.fi

 

Lue lisää Pekan tekstejä osoitteessa: meteoriitti.com – Pekka Walkama

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.