21.8.2018 | Ohjelmistoala

Metropolia tarttuu osaamishaasteeseen

Ohjelmistoyrittäjien henkilöstömäärä kasvaa voimakkaasti Suomessa, mikä vaikuttaa positiivisesti osaavan henkilöstön tarpeeseen. Osaamishaasteeseen on tartuttu Metropolia Ammattikorkeakoulussa, jossa koulutetaan vuosittain 300 uutta ohjelmistotekniika

Ohjelmistoyrittäjien henkilöstömäärä kasvaa voimakkaasti Suomessa, mikä vaikuttaa positiivisesti osaavan henkilöstön tarpeeseen. Osaamishaasteeseen on tartuttu Metropolia Ammattikorkeakoulussa, jossa koulutetaan vuosittain 300 uutta ohjelmistotekniikan ammattilaista ja ”kertaluonteisella tarjouksella” eli maksuttomalla muuntokoulutuksella (2018-2019) ja ”kasvata oma osaaja ” -ohjelmalla, jossa opiskelijoiden harjoittelut ja opinnäytetyöt kytketään vahvasti yrityksen tarpeisiin ja aikatauluun.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Metropolialle vuoden 2017 lopussa yhteensä 1 094 000 € tekniikan muuntokoulutuksen järjestämiseen. Koulutuksella tuetaan työelämän muutosta ja työnantajat ovat tiiviisti mukana koulutusten sisällön suunnittelussa. Tämän koulutuksen avulla yrityksen henkilökunnan osaaminen voidaan päivittää vastaamaan yrityksen omia tarpeita ja turvaamaan yritykseen tietty erityisosaaminen ja osaamisenlaatu. Maksuttomaan muuntokoulutukseen otetaan henkilöitä, jotka haluavat päivittää osaamistaan esimerkiksi DevOpsissa, tai henkilöitä joilta insinööri -tutkinto on jäänyt kesken. Hakukelpoisuuden antavat; insinööritutkinto (AMK, ylempi AMK tai diplomi-insinööri), kesken jääneet insinööriopinnot (AMK, ylempi AMK tai diplomi-insinööri), tradenomi (AMK), tietojenkäsittely, filosofian maisteri, kauppatieteiden maisteri, vanhamuotoinen opisto- tai ammatillisen korkea-asteen insinööritutkinto automaatio- tai ICT-alalta ja vanhamuotoinen teknikkotutkinto automaatio- tai ICT-alalta (teknillisestä oppilaitoksesta).

Seuraava haku on 1. – 15.11.2018 ja viimeinen hakumahdollisuus on toukokuussa 2019. Toivomme, että yritykset ottavat meihin suoraan yhteyttä, jotta voimme suunnitella henkilöstön kouluttautumistarpeen ja aikataulun.

”Kasvata oma osaaja” -ohjelmassa mesenaattiyritys voi yhdessä opiskelijan ja Metropolian asiantuntijan kanssa laatia opiskelijalle oppimissuunnitelman, jossa teoriaopinnot, harjoittelut ja opinnäytetyö tukevat opiskelijan oppimista ja yrityksen omaa toimintaa sisältöineen ja aikatauluineen. Opiskelijan jatkaessa opintojaan, hän verkostoituu opiskelijakollegoidensa kanssa ja samalla jakaa ajatuksia mesenaattiyrityksessä toimimisesta. Tällainen tapa tuo yrityskulttuurin ja yrityksen tunnetuksi myös muille opiskelijoille. Koska suuri osa opiskelusta tapahtuu opiskelijatiimeissä, tällainen tunnettuus leviää varmasti yli 2000 IT-opiskelijamme kesken pölyttämällä.

Syksyllä julkaistaan opetusministeriön esitys uudeksi korkeakoulujen rahoitusmalliksi. Työnantajille esitetään jopa mahdollisuutta ostaa työntekijöille täydennyskoulutusta aina tutkintoon asti. Tämä tuo toteutuessaan uusia mahdollisuuksia, joten elämme jännittäviä aikoja. Referenssinämme on, että joka viides (5) tieto- ja viestintätekniikan insinööri on valmistunut Metropoliasta. Ole yhteydessä meihin ja kuule myös muista mahdollisuuksista, joilla voimme auttaa yritystäsi rekrytoimaan osaajia ja kehittämään ammattilaistesi osaamista.

 [minti_image img=”6161″][minti_member]Metropolia Ammattikorkeakoulu
Tieto- ja viestintätekniikan osaamisalue

Osaamisaluepäällikkö Janne Salonen
Asiantuntija, liiketoiminta & TKI Päivi Laine

p. 040 167 7999
paivi.laine@metropolia.fi
[/minti_member]

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.