4.8.2015 | Ohjelmistoala

Ohjelmistoyrittäjien Unelma

Ohjelmistoyrittäjillä on unelma menestyvästä, digitaalisesta Suomesta. Maasta, jossa työn tekeminen on mielekästä. Kansasta, jonka työn tuottavuus on kansainvälisesti tunnustettua ja arvostettua. Työn arvosta, joka on globaalisti kilpailukykyistä. P

Ohjelmistoyrittäjillä on unelma menestyvästä, digitaalisesta Suomesta. Maasta, jossa työn tekeminen on mielekästä. Kansasta, jonka työn tuottavuus on kansainvälisesti tunnustettua ja arvostettua. Työn arvosta, joka on globaalisti kilpailukykyistä. Palveluista, jotka ovat haluttuja ympäri maailman peitoten käytettävyydellään kilpailijansa.

Tämä unelma voisi olla totta. Suomessa on maailman parhaiten koulutetut ihmiset, jotka osaavat kommunikoida usealla kielellä, ovat ahkeria, rehellisiä, aikaansaavia sekä lojaaleja. Meillä on maailmanlaajuisesti tunnustettu innovaatiopolitiikka sekä koulutusjärjestelmä.

www.smithsonianmag.com: ”Why are Finlands schools successful”

ja yrittäjyyttä tukeva ekosysteemi

citie.org: ” Top performing cities”.

Digitalisaatiossa olemme maailman kärkeä ja esimerkiksi suomalainen tietoturvaosaaminen on niin haluttua, että alan yrityksiä ostetaan jatkuvasti

Talouselämä: ”Jatkuuko kotimaisten tietoturvayhtiöiden myyntibuumi? 

Näillä eväillä pitäisi unelma menestyvästä, digitaalisesta Suomesta olla täysin mahdollista saavuttaa. Viimeinen komponentti unelman toteutumiseen on toimintatavan muutos. Ohjelmistoalan ammattilaiset pitää ottaa kaikissa suuremmissa valtiollisissa, kunnallisissa sekä paikallisissa hankkeissa mukaan alusta pitäen. Ohjelmistojen mahdollisuuksia ymmärtävien henkilöiden pitää olla mukana jo suunnittelutiimissä, kun lähdetään suunnittelemaan ihan mitä tahansa isompaa projektia. Toimintatavan muutoksen välttämättömyys pätee luonnollisesti niin julkiselle sektorille kuin yksityiselle puolelle. Yritysten ymmärtäessä integroida softaosaaminen kaikkeen tekemiseen, päästään skaalautuvampiin tuotteisiin, käytettävämpiin palveluihin sekä kaupallisesti menestyvimpiin kokonaisuuksiin.

Tämän unelman toteutuminen on tavoite, jota kohti Ohjelmisto- ja e-business työskentelee. Jokainen ohjelmistoalan johtaja pystyy vaikuttamaan tämän unelman toteutumiseen: projekti kerrallaan, asiakas kerrallaan. Kouluttaen ja osoittaen softan voiman ja positiivisen vaikutuksen. Kun ohjelmistot poistavat turhan manuaalisen työn niin asiakkaiden, kun palvelutarjoajan puolelta, alkaa digitaalisten palveluiden käyttö yleistyä entisestään ja työn tekemisestä tulee mielekkäämpää. Myös työn tuottavuus kasvaa ja kansainvälinen kilpailukyky paranee. Askel kerrallaan unelma menestyvästä, digitaalisesta Suomesta toteutuu.

Askel kerrallaan unelma menestyvästä, digitaalisesta Suomesta toteutuu.

#softanvoima

89d4e7073a193b99a67c8947046ffd49_400x400

Kirjoittaunut

Rasmus Roiha, toimitusjohtaja, Ohjelmisto- ja e-business ry
Kokemusta ohjelmistoalan sarjayrittäjänä vuodesta 1998 lähtien.

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.