14.11.2023 | SaaS

Opas parhaisiin SaaS-tapahtumiin

Kattava opas parhaimpiin SaaS-tapahtumiin, joissa suomalaiset yrittäjät voivat hankkia uutta tietoa, inspiraatiota ja verkostoitua.

SaaS-tapahtumat ovat monille SaaS-yrittäjille ja avainhenkilöille keskeisiä tapoja hakea uutta tietoa, inspiraatiota, rahoitusta ja verkostoitua.

Mitkä sitten ovat suomalaisen SaaS-yrityksen näkökulmasta ne tärkeimmät tapahtumat?

Merkitse SaaS-tapahtumien eliitti kalenteriin

Nappaa tästä menovinkit ja liity mukaan! Älä jää paitsi näistä mahdollisuuksista kasvattaa verkostoasi, hankkia rahoitusta, ja ennen kaikkea, ammentaa uutta tietoa alasi huipuilta.

SaaStock Dublin

Paikka: Dublin, Irlanti
Aika: koulujen syyslomaviikko. Tiistai-keskiviikko. Workshopit maanantaina. Kaksi yötä.

SaaStock on Euroopan suurin B2B SaaS-tapahtuma ja useimpien suosikki. Tapahtuma kerää paikalle vuosittain noin 5000 SaaS-yrityksen edustajaa. SaaStockin perustaja Alex Theuma kutsuu meitä suomalaisia Finnish SaaS Mafiaksi.

SaaStockiin kannattaa lentää maanantaina Finnairin suoralle aamulennolla, ja takaisin keskiviikkona alkuillasta niinikään Finnairin suoralla lennolla. Menolennoissa on aikataulusyistä enemmän vaihtoehtoja. Paluulennot myydään nopeasti loppuun.

Monet SaaStock-kävijät majoittuvat esimerkiksi Sandy Mount, tai Clayton Ballsbridge hotelliin.

Sisällöllisesti SaaStockista löytyy kansainvälisestikin kattava esiintyjäkaarti, ja monet puhujista ovatkin rapakon takaa. Myös sijoittajia on paikalla Euroopan lisäksi Yhdysvalloista ja muualta.


SaaSiest Malmö

Paikka: Malmö, Ruotsi
Aika: Huhtikuu. Tiistai-keskiviikko. Kaksi yötä.

SaaSiest on pohjoismaiden johtava SaaS-tapahtuma ja se järjestetään Malmössä. Tapahtuma on järjestetty vasta kaksi kertaa, mutta osoittanut suosionsa. Perustaja Thomas Sjöberg ja Daniel Nackovski ovat tehneet hienoa työtä. Konsepti on hyvin samankaltainen kuin SaaStockilla alkuvuosina. Tuttujen kansainvälisten nimien lisäksi painopiste on pohjoismaissa, joskin suomalaiset puhujat ovat valitettavasti aliedustettuna. SaaSiest keräsi toistatuhatta osallistujaa, ja meitä suomalaisia oli paikalla reilusti yli 50.

SaaSiest on laajentanut nyt myös Amsterdamiin, mutta päätapahtuma on Malmössä.

Lennot kannattaa ottaa Köpenhaminaan, josta pääsee nopeasti ja edullisesti junalla Malmön päärautatieasemalle. Itse tapahtumakeskus on aseman vieressä. Suuri osa vieraista majoittautuu viereiseen Comfort Hoteliin.


Nordic Software Summit

Paikka: Tukholma, Ruotsi
Aika: Elokuu. Yksipäiväinen, ei edellytä yöpymistä.

Nordic Software Summit on Monterro sijoitusyhtiön kumppaniensa kanssa järjestämä ilmainen kutsuvierastapahtuma, joka viimeksi keräsi noin 1300 SaaS-yrityksen edustajaa paikalle.

Tapahtumaa markkinoidaan Monterron tilaisuuksissa, ja ilmoittautuminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä se tulee äkkiä loppuunmyydyksi.

Viimeksi Software Summit järjestettiin Tukholman Waterfront Conference Centerissä, joka on näppärästi päärautatieaseman kupeessa. Paikalle pääsee Arlanda Expressillä. Jos iltaohjelmaan ei ole hinkua jäädä, tapahtumasta selviää ainakin Helsingistä käsin päivämatkalla.

Sisällöllisesti Software Summitissä on toki hyvin SaaS-painotteinen edellisten tapaan, mutta mukana on myös muutamia yleisemmin kiinnostavia puhujia kuten mainio Ted Talk puhuja David JP Phillips, joka käsitteli neuroleadershipiä.


SaaStr Europa

Paikka: Lontoo, UK
Aika: Kesäkuun alku

Kaliforniassa järjestettävä SaaStr -tapahtuma on maailman johtava SaaS-tapahtuma, mutta pitkien etäisyyksien takia harva suomalainen on valmis uhraamaan viikkoa ja tuhansia euroja tapahtumamatkaan.

SaaStr järjestää Euroopassa satelliittitapahtuman kesäkuussa 2024.

SaaStrin sisällöllinen painotus on selvemmin rahoitettuja SaaS-yrityksiä tai sellaiseksi haluavia kosiskeleva. Oheistilaisuuksiin on panostettu selvästi enemmän partnerirahaa.


Summer of SaaS

Paikka: Pääkaupunkiseutu
Aika: Kesäkuu, yleensä juhannuksen jälkeinen viikko.

SaaS Finlandin oma lippulaivatilaisuus Summer of SaaS päättää kiireisen kevätkauden ja toimii siirtymäriittinä kesälaitumille. Aloitamme tymäkämmällä asiaosuudella, mutta vaihdamme nopeasti seurusteluun hyvän ruoan ja juoman parissa.

Paikka on salaisuus, mutta aikaisempina vuosina oltu Lonnan saarella tai Backaksen puimalassa. Pukukoodi on kesäisen rento, asuna useimmilla shortsit ja havaijipaita.


Digitaaliset SaaS-tapahtumat

SaaStock, SaaSiest ja SaaStr järjestävät digitaalisia tapahtumia, joista useimpiin pääsee ilmaiseksi jos on tapahtuman sähköpostilistalla.

Esimerkiksi viimeisin SaaSiest Digital oli onnistunut kokemus.

Laadullisesti kyse on kuitenkin digitaalisella tapahtuma-alustalla järjestetystä webinaarikimarasta. Edellä mainitut tapahtumat julkaisevat myös fyysisistä tapahtumista nauhoitteita pitkin vuotta.

Miksi osallistua fyysiseen tapahtumaan ulkomailla?


Nosta osaaminen maailmanluokkaan: Jos tavoitteena on kansainvälistyminen, on hyvä hakea tuntumaan kansainväliseen SaaS-peliin, ja sitä näissä tapahtumissa saa. SaaSiest ja Nordic Software Summit painottavat pohjoismaita, mutta puhujissa on myös runsaasti maailmanluokan SaaS-nimiä. SaaStockissa sisällöstä iso osa on maailmanluokkaa, toki eurooppalaisia keissejä ja puhujia löytyy.

Verkostoituminen suomalaisten kanssa: Ajatus kuulostaa omituiselta, mutta kv-tapahtumassa verkostoituu hämmästyttävän hyvin muiden suomalaisten kanssa. Tapahtumiin osallistujat ovat usein vieläpä niitä paremmin menestyjiä, ja mihinkäs me esitysten välissä tai lentoa odotellessa hakeudumme, kuin toistemme kanssa keskustelemaan. Suhteet syvenevät ja monista on tullut pitkäaikaisia sparrauskumppaneita.

Rahoitusta hakemassa? Jos rahoituksen haku on ajankohtainen, tapahtumissa on helppo tavata suuri määrä kansainvälisiä, ja kotimaisiakin, rahoittajia.

SaaS-asiakkaita hakemassa? Pieni osa meistä hakee SaaS-yrityksiä asiakkaikseen tai kumppaneikseen, mutta jos näin on, tapahtumien sovelluksilla voi helposti bookata tapaamisia, ja osastoakin voi harkita.

Yksin vai tiimillä? Yksin on edullisempaa mennä, mutta toimistolle palattuaan innostusta ja uusia ajatuksia on usein vaikea saada tiimille siirrettyä. Niinpä moni tulee paikalle johtoryhmän tai ydintiimin kanssa. Tapahtuman yhteyteen on ehkä samalla varattu ekstrapäivä strategiasessiolle.

Kirjoittaja

Antti Pietilä

Antti Pietilä on Software Finlandin hallituksen jäsen, Loyalistic Oy:n perustuja ja toimitusjohtaja sekä SaaS Finland -ryhmän perustaja. Menestystä etsimässä -podcastissaan hän nostaa esiin erityisesti SaaS-yrittäjiä. Antti alleviivaa SaaS-yrityksen menestyksen avaintekijöitä: kannattava kasvumalli, asiakkaita kiinnostava narratiivi ja sisällöntuotannon onnistuminen.
Loyalistic tekee markkinoinnin automaatio-ohjelmiston lisäksi videosisältötuotantoa, ja auttaa digitaalisessa asiakashankinnassa, oikean narratiivin määrittelyssä ja sisällöntuotannossa. Loyalistic Oy on Software Finlandin jäsen.


Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.