5.9.2018 | HR & johtaminen

Selätä osaajapula: Academysta nopea apu nykyajan IT-osaajien löytämiseksi

Pohjoismaiden suurimpiin henkilöstöpalvelualan yrityksiin kuuluvan Academic Workin toimitusjohtaja Stefan Heinrichs esiintyy keskiviikkona 12.9. järjestettävässä Suuressa Rekryillassa. Blogissa hän pohtii pulmaa, joka mietityttää yhä useampia yrityks

Pohjoismaiden suurimpiin henkilöstöpalvelualan yrityksiin kuuluvan Academic Workin toimitusjohtaja Stefan Heinrichs esiintyy keskiviikkona 12.9. järjestettävässä Suuressa Rekryillassa. Blogissa hän pohtii pulmaa, joka mietityttää yhä useampia yrityksiä toimialasta riippumatta: mistä ratkaisu IT-osaajapulaan?

Mistä oikeanlaisia IT-osaajia?

IT-ala ja IT-asiantuntijuus ovat olleet ja ovat edelleen suuressa murroksessa. Vielä vuosikymmen sitten koodari ei ollut vahvasti läsnä asiakasrajapinnassa, mutta nyt, digitalisaation muovatessa organisaatioita toimialasta riippumatta yhä voimakkaammin, IT-osaajista on huutava pula ja heiltä vaaditaan aivan uudenlaisia taitoja. Teknisten taitojen lisäksi on osattava työskennellä tiimeissä, ymmärrettävä asiakkaan tarpeita sekä liiketoimintaa ja pystyttävä uusiutumaan. Jos lähdet etsimään yllämainituilla valmiuksilla varustettuja moniosaajia nykyisiltä markkinoilta, saatat joutua pettymään – tai ainakin joudut kääntämään ihan jokaisen vastaan tulevan kiven. Katse on suunnattava uudenlaisiin, innovatiivisiin ratkaisuihin.

Academy on uudenlainen ratkaisu osaajapulaan

Academy on osa Academic Work -konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden suurimpia henkilöstöpalvelualan yrityksiä. Academy kouluttaa tiukan rekrytointiprosessin läpäisseet henkilöt uuteen ammattiin kiihdytetyn oppimisen keinoin 12 viikossa. Rekrytoinnissa korostuvat oppimisvalmiuksia kuvaavat kognitiiviset kyvyt, vuorovaikutustaidot, persoona sekä motivaatio. Esikarsintatestit tehneistä alle 2 prosenttia pääsee aloittamaan koulutuksen. Uuteen ammattiin valmentavan opetuksen lisäksi Academy-konsultit saavat valmennusta viestintä- ja myyntitaidoista, projektien vetämisestä sekä ketteristä menetelmistä.

Yhdistämällä oikeat henkilöt tarkasti suunniteltuihin oppimistavoitteisiin ja tutkittuun opetusmenetelmään 12 viikossa ehtii tapahtua ihmeitä. Valmistuneet konsultit osaavat kurssin pääkielen ja -alustan lisäksi hyödyntää lukuisia muita teknologioita, ja mikä tärkeintä, heillä on oikeat valmiudet ja asenne oppia. Näin ollen heillä on valmiudet omaksua itsenäisesti entuudestaan tuntemattomia teknologioita, kun työ sitä vaatii. Kyseessä on siis uudenlainen, erittäin toimivaksi koettu menetelmä, jonka toimme vuosi sitten Suomeen. Luotamme Academyssa ja Academic Workilla vahvasti menetelmään ja valittuihin ihmisiin niin paljon, että takaamme kursseilta valmistuneille konsulteille vakituisen työpaikan heti valmistumisen jälkeen.

Tuoretta osaamista ja uutta virtaa organisaatioon

Asiakkailta saamamme palautteen mukaan Academy-konsulttien vaikutus organisaatioissa menee usein osaamista syvemmälle. Parhaimmillaan he muuttavat organisaation kulttuuria ja tukevat vahvasti kasvua sekä kehitystä. Kun organisaatiossa nähdään, mitä Academy-konsultit ovat 12 viikossa oppineet, voidaan kyseenalaistaa vanhoja tapoja. Kulttuuriin Academy-konsultit vaikuttavat myös monipuolisen taustansa vuoksi. Academy-konsulttien koulutus-, kokemus-, ja työhistoriataustat ovat hyvin erilaiset ja naisia konsulteista on jopa 50 prosenttia.  Lisäksi kuulemme usein, että koulutuksen aikana omaksuttu innostus ja asenne leviää myös muuhun organisaatioon.

Nappaa Academy-konsultti tiimiisi – tarjonta laajenee

Academy-koulutus mahdollistaa sen, että yritykset voivat saada uuden työntekijän nopeasti osaksi tiimiä: yritykset voivat missä tahansa kurssin vaiheessa ottaa yhteyttä ja valita omaan tiimiinsä sopivan tekijän tai tekijät haastattelun perusteella. Academy kartoittaa koko ajan uusia tarpeita ja kouluttaa sen mukaisia teknologioita: konsultit voivat tuoda yritykseesi osaamista sellaisista teknologioista, jotka vasta nostavat päätään. Tänä vuonna Academysta valmistuu Java-, JavaScript- sekä C#.NET-teknologioihin koulutettuja konsultteja. Teemme myös asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä Academy-luokkia: jos organisaatiossasi on tarvetta isommalle joukolle tietyn teknologian osaajia, oma Academy-luokka on nopea ja kannattava tapa kasvattaa organisaation osaamista ilman suuria investointeja rekrytointiin ja koulutukseen.

Haluatko tiimiisi Academy-konsultteja tai kuulla lisää omiin tarpeisiin räätälöidyn Academy-luokan tarjoamista mahdollisuuksista? Ota yhteyttä:

Jesse Nurkkala

Myyntijohtaja, Academic Work Finland

jesse.nurkkala@academicwork.fi

+358 40 845 5858

Jukka Pulkkinen

Managing Director, Academy
jukka.pulkkinen@academy.fi
+358 50 447 2747

 

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.