25.4.2018 | Digitalisaatio

Työmarkkinatori hakee tekoälyratkaisua innovaatiokumppanuudella

Julkiset hankinnat eivät yleensä ole tunnettuja ketteryydestä ja uskalluksesta kokeilla uutta. Tämän ovat varmasti monet julkiselle sektorille tarjouksia tehneet huomanneet – yleensä tarjouksen tekeminen vaatii paljon työtä, tarjousten ja tarjoaj

Julkiset hankinnat eivät yleensä ole tunnettuja ketteryydestä ja uskalluksesta kokeilla uutta. Tämän ovat varmasti monet julkiselle sektorille tarjouksia tehneet huomanneet – yleensä tarjouksen tekeminen vaatii paljon työtä, tarjousten ja tarjoajien ”laatua” yritetään mitata rajoittunein mittarein ja usein voiton nappaa toimija, joka on tottunein kirjoittamaan tarjouksia julkiselle sektorille.

Julkisen sektorin hankinnat on kuitenkin mahdollista hoitaa toisin. ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus) hakee nyt uusien hankintamenetelmien avulla parasta mahdollista lopputulosta työnvälityksen uudistavaan Työmarkkinatorin ekosysteemin. Haemme ekosysteemin ”moottoriksi” kehittynyttä tekoälyratkaisua Industryhackin kautta. Hakuaika Työmarkkinatorin AI Goes to Work -haasteeseen päättyy 6.5.2018.

Työmarkkinatorin Industryhack-haaste etenee seuraavasti: Hakuajan päätyttyä hakijoista valitaan mukaan kuusi parasta tiimiä, jotka pääsevät mukaan hackathoniin. Varsinaiset hackathon-päivät ovat 11.–12.6., jonka päätteeksi tuomaristo valitsee 1–3 lupaavinta kilpailutyötä pilottivaiheeseen. Tiimit toteuttavat pilottinsa elo-syyskuussa 2018. Tämän jälkeen KEHA-keskus arvioi toteutukset ja päättää keneltä tai keiltä Työmarkkinatorin tekoälytoteutus ostetaan.

Kaikille kuudelle hackathoniin valittavalle tiimille maksetaan vaivanpalkaksi 1500 euroa. Pilottivaiheeseen päässeet tiimit saavat lisäksi 20 000–30 000 euroa. Lopputoteutuksen hinnasta neuvotellaan voittajan tai voittajien kanssa erikseen.

Työmarkkinatori tuo eri toimijat samalle alustalle

Työnvälityksen kehittäminen ja digitalisointi on Juha Sipilän hallituksen kärkihanke, jota toteuttaa KEHA-keskuksen TE-digi-hanke. Työnhakijoiden ja työnantajien palvelut uusitaan vuosien 2018 ja 2019 aikana vastaamaan maakuntien kasvupalvelujen toteutumista. Hankkeessa luotavasta Työmarkkinatorista tulee suomalaisen työnvälityksen keskus, jonka kautta käyttäjä pääsee sekä julkisiin että yksityisiin palveluihin ja joka tukee ihmisen osaamisen kehittymistä läpi työuran. Työmarkkinatorin perusosa, Hakupalvelu, on jo koekäytössä.

AI Goes to Work -haasteessa etsitään Työmarkkinatorin seuraavaan kehitysvaiheeseen kumppaneita, joiden kanssa lähteä kehittämään tekoälyratkaisuja koulutus- ja työllistymispalveluiden sekä palvelun käyttäjien kohtaantoon ja räätälöintiin.
Haemme tekoälyratkaisua, joka mahdollistaa käyttäjille tarjottujen työhön ja koulutukseen liittyvien ehdotusten ja vaihtoehtojen personoinnin. Ehdotukset ja vaihtoehdot muodostetaan yhdistämällä koulutus- ja työllistymispalvelujen tarjoajia yksityiseltä, julkiselta ja kolmannelta sektorilta. Palvelun tulee tarjota lisäarvoa käyttäjälle myös silloin kuin tämä ei aktiivisesti etsi työtä. Ratkaisun tulee ottaa huomioon käyttäjän ominaisuuksia ja kokemusta laajalti myös työtaustan ja taitojen ulkopuolelta (esim. kiinnostuksen kohteet, puutteet taidoissa).

Katso lisätiedot AI Goes to Work -haasteesta ja ilmoittaudu

Lisätiedot:
Mikko Rantahalme, hankejohtaja, TE-digi
mikko.rantahalme@ely.keskus.fi
p. 0295 020 306

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.