Näin onnistut myyjän rekrytoinnissa

Myyjälle olisi tarvetta, mutta samalla ehkä mietit, lisääntyykö myynti oikeasti jos hommaan palkataan uusi ihminen? Virherekrytoinnilla voi olla kauaskantoisia seurauksia, jos tulosta ei tule. Softayritykseen kannattaakin palkata myyjä nimenomaan rekrytoivan koulutusohjelman kautta, jolloin vältät kalliit riskit. Järjestämme keväällä 2023 softa-alan ratkaisumyyjien ja digimarkkinoijien teho-ohjelman jo yhdeksättä kertaa. Ilmoittautuminen on käynnissä nyt.

Miksi rekrykoulutus? Katso 2 minuutissa

Kumppanimme Pro Growth Consulting Oy:n konsultti & softa-alan ratkaisumyyjien ja digimarkkinoijien teho-ohjelman pääkouluttaja Timo Aittoniemi kertoo kahdessa minuutissa, miksi softayritykseen kannattaa palkata myyjä nimenomaan rekrytoivan koulutusohjelman kautta. Katso!

Säästät aikaa ja vaivaa

Softa-alan ratkaisumyyjien ja digimarkkinoijien teho-ohjelman avulla palkkaaminen on:

Helppoa

Sinun ei tarvitse hukata omaa eikä työntekijöidesi resursseja vaativaan rekrytointiprosessiin, kun alan ammattilaiset löytävät yrityksellesi sen oikean.

Tehokasta

Uusi osaaja perehdytetään jo koulutuksen ohella, ja saat tukea sopimusneuvotteluihin sekä palkkamallin suunnitteluun.

Tuloksellista

Jo kesällä tiimissäsi on nykyajan myynti- ja markkinointiosaamisella varustettu uusi osaaja, joka on valmis tarttumaan toimeen heti!

Vältät kalliit riskit

Kuulostaako tutulta: Myyjälle olisi tarvetta, mutta mietit kuitenkin, kasvaako myynti oikeasti jos tehtävään palkataan uusi ihminen? On totta, että virherekrytoinnin seuraukset voivat kantaa kauas, jos tulosta ei tulekaan.

Avaintekijöitä onnistuneessa rekrytointiprosessissa on ensin sopivan henkilön löytäminen ja pian seuraavana perehdytys, johon ei aina ole irrottaa muualla tarvittavia resursseja.

Kun palkkaat rekrytoivan koulutusohjelman kautta, voit jopa säästää aikaa ja vaivaa, sillä oikea henkilö etsitään ja työhaastattelut järjestetään puolestasi.

Rekrykandidaattisi myynti- ja markkinointiosaaminen päivitetään ohjelman aikana ja pääset tutustumaan henkilöön 3 kuukauden työharjoittelun aikana. Voit siis olla varma, että uusi osaajasi on oikeasti ammattitaitoinen ja ihminen paikallaan niin kyseiseen tehtävään kuin firmaasi.

Yli 100 mukana ollutta yritystä on napannut ohjelmasta joukkoihinsa muun muassa toimitusjohtajan, myyntijohtajan, myyntipäällikön, asiakkuuspäällikön, ratkaisumyyjän, teknisen myyjän, projektipäällikön, markkinointijohtajan, markkinointipäällikön, Account Managerin, Sales Managerin ja Chief Growth Officerin.

Yritystäsi mukaan ilmoittautuminen ei tässä vaiheessa sido vielä mitenkään. Sitoudut ohjelmaan vasta, kun olet valinnut jonkun löytämistämme osaajista.

Järjestämme rekrytoivan koulutusohjelman kumppanimme Pro Growth Consulting Oy:n kanssa nyt jo yhdeksättä kertaa. Sen avulla vältät kalliit riskit ja palkkaat uuden osaajan helposti!

Vinkkaa meille nyt, jos nykyajan digimarkkinoinnin osaamisella varustetun ratkaisumyyjän palkkaaminen kiinnostaa – laitamme haun käyntiin puolestasi!

Onnistuneita kokemuksia

Jouko Kukko, CEO & Partner | Riihisoft Oy

Osallistuminen tähän ohjelmaan teki rekrytoinnista meille todella helppoa. Pro Growthilla tehtiin taustatyö huolella ja he tiesivät siksi tarkkaan, millaista osaajaa etsimme. Aikaa ei kulunut turhiin haastatteluihin, vaan löysimme nopeasti Business Area Managerin tehtävään sellaisen kovan tason ammattilaisen, jota olimme etsimässä.

Peik Åström, toimitusjohtaja | CSIT Finland

Meillä oli tarve löytää myynnin ja markkinoinnin osaaja. Tämä oli uskomattoman kätevä ja helppo tapa! Suosittelen ohjelmaa lämpimästi. Aloituskustannus on maltillinen, ja harjoittelujakson aikana saa hyvän kuvan henkilön sopimisesta teidän organisaatioon.

Jonne Hellgren, CEO & CO-founder | RePack Oy

Mainio konsepti: kerroimme tarpeemme, ja meille mätsättiin parit lyhyet haastattelut sitoumuksetta. Toinen haastatelluista vastasi hyvin tarpeitamme ja kansainvälistymisemme sai uutta vauhtia!

Mukana koulutusohjelmassa on ollut jo yli 100 yritystä, kuten:

ADA Drive, Apix Messaging, Applixure, Avoin Systems / Web-veistämö, Codemen, Communication Pro, Cuckoo Networks, DB Pro Oy, Deltagon Group, Deveo, e-IT Oy, EverTech, Finnish Net Solutions, FusionLayer, Genisys, Go Experience, Good Sign, Gordion-talousohjaus, Granite Partners, Heeros, Infobuild, Infoglove Services, Innotect, Integral, INTO Terveys, Intunex, Iwa Labs, JHD Productions, Justin Group, Kvaliteam, Kwork Innovaatiot, LAURA Rekrytointi, Loginets, Loomis Value Solutions, Loyalistic, M.A.D., Masinotek Oy, Master Brainwork, Mobiilimarkkinointi Routa, Molnix, Mtech Digital Solutions, MunJob, Mysteerio, Nerdynet, NOMO Technologies, NSF Telecom, Oivakoulutus Oy, Pilvi Cloud Company, Privaon, Procountor Oy, Promentor Solutions, Rajasoft, Rohea, S-Code, SCM Best,ServiceFlow, Setera International, Sininen Meteoriitti, Skhole, Springvest, Sujuwa, Surveypal, Taimer, Talenom, TietoPiiri, Trafore ja Unocom Consulting.

Ohjelman hinta, aikataulu & käytännön asiat

Rekrytoivan koulutusohjelman ELY-tuettu hinta yrityksellesi on 1539 € (+ alv) per rekrytoitava henkilö.

Näin ohjelma toimii käytännössä:

  • Sinä valitset löytämiemme osaajien joukosta yritykseesi parhaiten sopivan henkilön.​
  • Kandidaatti osallistuu koulutusohjelmaan, jossa hän valmistautuu ottamaan vastuuta yrityksesi myynnistä/markkinoinnista.​
  • Yrityksesi saa ohjelman aikana tukea rekrytointiin liittyvissä asioissa.​
  • Kandidaatti suorittaa koulutuksen ohella yrityksessäsi työharjoittelujakson, jonka aikana tutustutte toisiinne ja kandidaatti oppii talon tavat.
  • Kaikkien osapuolten yhteisenä tavoitteena on, että harjoittelujakson jälkeen kandidaatti jää teille töihin.​

Uusi myyjäsi on valmis tarttumaan toimeen heti

Pro Growthin ammattilaiset päivittävät myyjäkandidaattisi myynti- ja markkinointitaidot vastaamaan yrityksesi tarpeisiin. Koulutusohjelmassa käsitellään myynnin ja markkinoinnin suunnitteluun, toteutukseen, seurantaan ja johtamiseen liittyvät oleellisimmat asiat. Ote on vahvasti käytännöllinen – opetuspäiviä tulee huhtikuusta kesäkuulle noin päivän viikossa ja lopun ajan kandidaatti tekee yrityksessäsi työharjoittelua. Yrityksellesi tämä toimintatapa on edullinen, sillä aikaa pohtia rekrytointia on ohjelman päättymiseen asti. Tavoitteena on, että tuleva myynnin vahvistus on hyvin valmisteltu niin myynnin ja markkinoinnin osaamisen kuin yrityksesi käytäntöjen suhteen heti työsuhteen alkaessa. Myyjän osaamisesta vastaavat ammattilaiset:

Timo Aittoniemi

Ohjelman pääkouluttaja

Sari Aapola

Markkinoinnin suunnittelu ja johtaminen

Antti Pietilä

Markkinoinnin automaatio

Jarno Wuorisalo

Hakukonenäkyvyys

Oula Hyle

Vuorovaikutustaidot

Iida Kallio

Ohjelman projektikoordinaattori

Kyllä, myyjän palkkaaminen kiinnostaa!

Jos myyjän palkkaaminen on yrityksellesi ajankohtaista ja kiinnostuit rekrytoivan koulutusohjelman eduista, lähetä meille yhteystietosi tällä lomakkeella ja jutellaan lisää. Otamme sinuun yhteyttä pian!

Usein kysyttyä

Mitä jos tarjoamistanne kandidaateista kukaan ei ole sopiva?
Siinä tapauksessa ei tapahdu mitään muuta kuin että joudut etsimään uuden osaajan jotakin toista kautta. Se, että olet ilmoittanut mukaan ja haastatellut kauttamme löytyneitä henkilöitä ei vielä sido sinua mihinkään.

Mistä hakijat tähän ohjelmaan tulevat?
Tähän ohjelmaan voivat hakea työttömät työnhakijat ja toistaiseksi lomautetut, sillä ohjelma toteutetaan yhteistyössä työ- ja elinkeinoviranomaisten kanssa. Hakemuksia saamme yleensä lähemmäs sata ja joukossa on aina kovan luokan ammattilaisia, jotka ovat erittäin motivoituneita ottamaan uusia haasteita vastaan.

Saanko valita itse kaikista hakijoista sopivimman?
Olemme vuosien varrella oppineet, että haastatteluvaihe toimii parhaiten, kun me käymme kaikki hakemukset läpi, pyydämme tarvittaessa lisää tietoa ja järjestämme teille haastattelun muutaman mielestämme parhaiten kriteerisi täyttävän kandidaatin kanssa. Meillä mätsäämisen hoitaa Timo Aittoniemi, jonka työstä olemme saaneet paljon kiitosta juuri hyvin onnistuneista mätseistä. Tällä menetelmällä säästämme sinulta aikaa ja vaivaa ja pääsemme hyvään lopputulokseen.

Missä vaiheessa ryhdymme maksamaan palkkaa valitsemallemme henkilölle?
Palkanmaksu alkaa siitä, kun teette kandidaatin kanssa työsopimuksen. Yleensä tämä tapahtuu ohjelman päätyttyä. Siihen asti rekrykandidaatti saa työttömyysetuutta.

Mitä jos työssäoppimisen aikana huomaan ettei henkilö olekaan sopiva?
Pyrimme siihen, että tällaisia yllätyksiä ei tule mutta jos näin käy, yrityksesi ei ole pakko palkata rekrykandidaattia. Siinä tapauksessa hän jatkaa työn etsimistä omalla tahollaan.

Missä vaiheessa ilmoittautumisestani tulee sitova?
Vasta silloin kun olet valinnut jonkun löytämistämme ja haastattelemistasi hakijoista.