Sopeuttamistilanteen vastuullinen hoitaminen linkittyy työnantajamielikuvaan ja työntekijöiden sitoutumiseen, lähtevien työntekijöiden yksilölliseen uudelleentyöllistymiseen sekä yrityksen taloudelliseen menestykseen. Siksi muutosneuvottelut kannattaa hoitaa hyvin ja vastuullisesti.

Muutosprosessin vastuullinen ja yksilö kunnioittava läpivienti vaatii ennakointia ja suunnittelua, selkeää ja jatkuvaa viestintää sekä inhimillistä kohtaamista ja omien ja toisten tunteiden tunnistamista ja säätelyä. HR:n rooli sopeuttamistilanteissa on tärkeä ja erittäin vaativa.

Webinaarissa kokenut muutosneuvotteluiden vastuullisen ja yksilöä kunnioittavan läpiviennin ammattilainen Mare Grannenfelt Saraselta kertoo onnistuneiden muutosneuvotteluiden avaintekijöistä. Webinaari on vuorovaikutteinen ja tarjoaa mahdollisuuden jakaa ajatuksia ja keskustella muutosneuvotteluista luottamuksellisesti vertaisten joukossa. Tilaisuudessa keskustellaan myös muun muassa:

Lämpimästi tervetuloa mukaan! ☕ Huom. Tilaisuutta ei nauhoiteta, joten olethan ajoissa paikalla.

Mikä HR-klubi? Software Finland ry:n HR-klubissa fokuksessa olemme me ihmiset. Klubi tuo yhteen onnistumisen kokemuksia jakamaan, haastavista tilanteista oppimaan & ongelmia ratkaisemaan ihmisiä johtavat ja ihmisten hyvinvoinnista vastaavat ohjelmistoalan ammattilaiset.