23.1.2018

Diginaisten maankoodauskurssi pureutuu tulevaisuuden työelämätaitoihin

Diginaisten maankoodauskurssi käynnistyi tänään elinkeinoministeri Lintilän avaamana. Yrityksistä koottu huippuosaajien tiimi keskittyy tällä kertaa tulevaisuuden työelämätaitoihin. Se etsii ratkaisua siihen, miten nuoret pystyisivät tekemään opi

Diginaisten maankoodauskurssi käynnistyi tänään elinkeinoministeri Lintilän avaamana. Yrityksistä koottu huippuosaajien tiimi keskittyy tällä kertaa tulevaisuuden työelämätaitoihin. Se etsii ratkaisua siihen, miten nuoret pystyisivät tekemään opiskelu- ja uravalintojaan entistä tietoisemmin.
– Tulevaisuudessa meidän on kehitettävä uudenlaista osaamista ja uudenlaisella tavalla. Koulutusjärjestelmä luo pohjan elinikäiselle oppimiselle, joka vaatii omanlaisensa, ketterämmät muodot. Näitä ovat muun muassa erilaiset lyhytkestoiset sekä työn ohella ja sen yhteydessä suoritettavat opinnot, sanoo ministeri Mika Lintilä.

– Myös työpaikoilla on ennakoitava muutosta ja kehitettävä henkilöstön osaamista, ministeri jatkaa.

Tänään startannut kurssi on kolmas laatuaan. Maankoodauskursseilla yrityksistä koottu joukko ammattilaisia rakentaa ratkaisua huolella valittuun suomalaisen yhteiskunnan kipukohtaan. Aiemmilla kursseilla on etsitty ratkaisuja MyDatan hyödyntämiseen ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tunnistamiseen.

Tällä kertaa haasteen teemana ovat tulevaisuuden työelämätaidot: millaisia taitoja tulevaisuudessa tarvitaan ja miten nuori pystyisi tekemään mahdollisimman tietoisia valintoja?

– Nuoret tekevät tulevaisuuteensa vaikuttavia valintoja jo varhain. Kurssilla on käytössään ainutlaatuinen aineisto erilaisiin työtehtäviin johtavista poluista. Tulevaisuuden työssä aukeaa myös paljon uusia mahdollisuuksia. Olen todella ylpeä tästä haasteen vastaanottavasta huippuammattilaisten tiimistämme ja yrityksistä, jotka lahjoittavat heidän osaamisensa yhteiskunnan käyttöön, Teknologiateollisuuden johtaja Laura Juvonen sanoo.

CGI Finlandista, Koneesta ja Nokiasta koottu huippuosaajatiimi rakentuu tällä kertaa naisista.

#Diginaiset-maankoodauskurssilaiset Tiina Siren (Nokia), Minna-Maria Salonen (CGI), Elina Jeskanen (CGI), Virpi Hyytiä (CGI) ja Maija Pursiainen (KONE) sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Toivon, että diginaisemme toimivat myös roolimallina nuorille naisille. Ohjelmistot pyörittävät koko maailmaa tänä päivänä. Erityisesti tyttöjä ei kuitenkaan ole osattu kannustaa ja ohjata hankkimaan taitoja, joita tarvitaan tämän päivän työelämässä entistä enemmän. Tulevaisuudessa tämän täytyy olla toisin, Ohjelmistoyrittäjien toimitusjohtaja Rasmus Roiha pohtii.

Kurssin järjestää Teknologiateollisuus ry, kumppaninaan Ohjelmisto- ja e-business ry. Mukana ovat myös Me-säätiö ja työ- ja elinkeinoministeriö.

Kurssi on osa Teknologiateollisuus ry:n Maankoodauskurssien sarjaa – yritysten lahjaa 100-vuotiaalle Suomelle. Maankoodauskurssilla ratkaistaan polttavia yhteiskunnallisia haasteita. Samalla tarkoituksena on vauhdittaa suomalaisen yhteiskunnan digitalisaatiota. Maankoodauskurssin tulos ei ole valmis tuote, mutta se ei ole myöskään raportti tai ideapaperi. Haasteen luonteesta riippuen tulos voi olla vaikkapa prototyyppi tai pilotti, jonka pohjalta voidaan jatkaa konkreettista kehitystyötä.

Maankoodaustiimi työskentelee Eteläranta 10:ssä kolmen viikon ajan. Lopputulos luovutetaan ministerille kurssin jälkeen.

Lisätietoja:

Laura Juvonen, Teknologiateollisuus ry 040 589 6263

Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry 0400 180 434

 

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.