18.6.2022

Hallitustyö on loistava tapa verkostoitua alan vaikuttajien kanssa

Ohjelmisto- ja e-business ry:tä luotsaa hallitus, joka koostuu softa-alan kokeneista ammattilaisista. Jäsenet sitoutuvat tehtävään vähintään vuodeksi, mutta suurin osa jatkaa vapaaehtoispestissä useampia vuosia.  Hallitus pyritään rakentamaan niin,

Ohjelmisto- ja e-business ry:tä luotsaa hallitus, joka koostuu softa-alan kokeneista ammattilaisista. Jäsenet sitoutuvat tehtävään vähintään vuodeksi, mutta suurin osa jatkaa vapaaehtoispestissä useampia vuosia. 

Hallitus pyritään rakentamaan niin, että edustajia on eri kokoisista, eri liiketoimintamallilla toimivista ja eri elinkaaren vaiheissa olevista jäsenyrityksistä. Hallituksemme jäseneltä vaaditaan IT-alan laajaa tuntemusta ja yritysjohtajuutta, mutta ennen kaikkea kiinnostusta kehittää alaa ja sen mahdollisuuksia eteenpäin. 

Hallituksen tärkeimpänä tehtävänä on yhdistyksen strategiasta päättäminen sekä ohjata ja valvoa yhdistyksen johtamista ja toimintaa.  

“Hallituksen päättämän strategian toteuttaminen on aina helpompaa, kun strategia on kirkas. Tällöin tavoitteetkin ovat selkeitä, ja tiedän mitä tiimiltämme ja toiminnalta odotetaan, sekä mitä mittareita seurataan. Hallituksen työ strategian päättämisessä ja tavoitteiden asettamisessa on äärimmäisen arvokasta koko jäsenistömme kannalta”, kertoo yhdistyksen toimitusjohtaja, Rasmus Roiha.

Tutustu vuoden 2022 hallitukseemme

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Pekka Walkama. Hän on ohjelmistoalan yrittäjä, hallitusammattilainen sekä Astronautit toimitusjohtaja. Walkama on toiminut muun muassa perustajana ja toimitusjohtajana Sininen Meteoriitti & Valo Solutions -yrityksissä kaksi vuosikymmentä ja on aktiivinen vaikuttaja Bonfire Mediassa sekä useassa ohjelmistoyrityksen hallituksessa. 

 “Hallitustyö viimeisen seitsemän vuoden ajan on ollut minulle henkilökohtaisesti erittäin opettavaista ja motivoivaa. Toisaalta olen päässyt verkostoitumaan digialan huipputyyppien kanssa ja yhteistyösuhteet ovat jatkuneet myös hallitustyön ulkopuolella. Toisaalta koen, että teemme aidosti merkityksellistä työtä ohjelmistoalan ja -yritysten toimintaedellytyksiä parantaessamme, koska tällä on suora yhteys hyvinvoinnin lisääntymiseen Suomessa ”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Walkama.

Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Seppo Takanen (CIO, Director Continuous Services, Siili Solutions Oyj). Seppo on toiminut useammassa ohjelmistoyrityksessä toimitusjohtajana sekä yhdistyksen perustamisen yhteydessä ensimmäisenä puheenjohtaja lähes 30 vuotta sitten. 

Uutena jäsenenä hallituksessa aloitti tänä vuonna Lassi Virtanen (Founder, Pilvi.com & Senior Lecturer, Laurea). 

Muut hallituksen jäsenet: 

Petri Aukia (Founder & Partner, Kamoon Digital Oy)
Taija Engman (CEO & Founder, Good Sign Solutions)
Niilo Fredrikson (CEO, Efecte Plc)
Kimmo Koivu (Co-Founder & Vice-Chair, LATO Leadership Automation Tools Oy)
Esa Luoto (Director, Communications & Marketing, CGI)
Janina Luoto (CEO & Owner, Islet Group Oy)
Antti Pietilä (CEO & Founder, Loyalistic Oy)
Juha Rokkanen (Executive Vice President, Solteq Digital, Solteq Oyj)
Vesa Sironen (Chairperson, Gapps)
Timo Vasankari (Director, Industry Collaboration, University of Turku)  

Tutustu toimintamme arvoihin, tarkoitukseen sekä hallitukseen lisää sivuillamme. Jos olet kiinnostunut toimialavaikuttamisesta ja hallitustyöskentelystä, ole yhteydessä Rasmukseen tai Pekkaan. Vuoden 2023 hallitus nimittäin valitaan yhdistyksen syyskokouksessa marraskuussa 2022.

Lisätiedot:

Rasmus Roiha 
Toimitusjohtaja, Ohjelmisto- ja e-business ry
0400 180 434
rasmus@ohjelmistoebusiness.fi 

Pekka Walkama 
Puheenjohtaja, Ohjelmisto- ja e-business ry
CEO, Astronautit
pekka@astronautit.fi 

Kiinnostunut hallitustyöstä? Jätä meille yhteystietosi

 

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.