13.10.2022

”Kansainväliseksi luotu” – Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2022 on Janne Huttunen, Suomen jo valloittaneen Nordhealthin perustaja

Vuoden Ohjelmistoyrittäjäksi 2022 on valittu Janne Huttunen. Nordhealthin perustaja on jo johdattanut yrityksensä markkinajohtajan asemaan Suomessa. ”Nordhealth on uurastanut ihailtavan pitkäjänteisesti johtoaseman saavuttaakseen ja tähtää nyt pääm

Vuoden Ohjelmistoyrittäjäksi 2022 on valittu Janne Huttunen. Nordhealthin perustaja on jo johdattanut yrityksensä markkinajohtajan asemaan Suomessa. ”Nordhealth on uurastanut ihailtavan pitkäjänteisesti johtoaseman saavuttaakseen ja tähtää nyt päämäärätietoisesti markkinajohtajaksi jopa Yhdysvaltain kuumilla markkinoilla”, luonnehtii valintaraadin sihteerinä toiminut Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja, Rasmus Roiha. Janne Huttunen itse korostaa oikeanlaisen tiimin merkitystä.

Vuonna 2001 aloittanut Nordhealth suunnittelee ohjelmistoja eläinlääkäreiden ja terapeuttien käyttöön. Provet Cloud on eläinlääkäreille suunnattu pilvipalvelu, joka on Suomessa jo onnistunut suorastaan ylivoimaisesti.

”Suomessa lemmikkien omistajat ovat 80–90 prosentin todennäköisyydellä saaneet eläinlääkäristä meidän ohjelmistollamme tehdyn kuitin. Huikean moni lemmikin emäntä tai isäntä on siis tietämättään tekemissä meidän järjestelmämme kanssa”, kertoo Nordhealthin perustaja Janne Huttunen.

Nyt Ohjelmisto- ja e-business ry haluaa yhdessä Talouselämä-lehden kanssa osoittaa arvostuksensa Janne Huttusen pitkäjänteiselle ja tulosta tuottavalle työlle Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2022 -palkinnolla. Ensimmäisen kerran arvostetun palkinnon voitti vuonna 1999 F-Securen perustaja Risto Siilasmaa.

”Jannella ja Nordhealthillä on hieno, vaiherikas yrittäjätarina ja erittäin monipuoliset ansiot. Yrittäjänä Janne on menestyksellä uudistanut firman jo pariinkiin kertaan, kehittänyt pitkäjänteisesti palvelua ja tuotteita kansainväliseen markkinaan sekä onnistunut poikkeuksellisissakin olosuhteissa” luettelee Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksesta koostuneen raadin sihteeri, yhdistyksen toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

”Heillä on yhä monta rautaa tulessa seuraavan tason kansainvälisen bisneksen rakentamisessa, SaaS-toimintamallin ansiosta hieno kyky skaalautuvuuteen ja lisäksi listautuminen pörssiin, jännittävää kyllä Norjassa”, jatkaa Roiha Huttusen ja Nordhealthin pitkää ansiolistaa.

Kunnianhimoisille tavoitteille on poikkeuksellisen vahva rahoituspohja.

”Onnistuimme viime kesänä pörssilistautumisen yhteydessä keräämään 120M€ rahoituksen kasvun vauhdittamiseksi. Tämä tarkoittaa meille ennen kaikkea sitä, että olemme varsin vakaassa tilanteessa – talouden nykyisistä epävarmuuksista huolimatta”, iloitsee Huttunen.

Tavoitteena markkinajohtajuus UK:ssa ja USA:ssa

Jo 40:ssä eri maassa, yhteensä noin 50 000 ihmistä käyttää Nordhealthin ohjelmistoja eikä kasvutahdille ole Janne Huttusen silmissä loppua näkyvissä.

”Nyt tavoittelemme markkinajohtajuutta Isossa-Britanniassa sekä Yhdysvalloissa. Olemme opetelleet ajattelemaan kansainvälisesti ja suunnitelleet Provet Cloudin alusta alkaen myös ulkomaisille markkinoille sopivaksi. Nordhealth on kansainväliseksi luotu”, valottaa Huttunen.

Nordhealth on kunnianhimoinen myös tuotekehityksessään. Yritys pyrkii luomaan synergioita eläinlääkäreille ja terapeuteille suunniteltujen ohjelmistojen välille, jolloin teknologioiden kehittämisestä saadaan enemmän hyötyjä irti.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama nostaa voittajalle hattua.

”Nordhealthin kasvuhaluisuus ei ole sammunut Suomen markkinajohtajuuteen, vaan yritys jatkaa mielettömällä kunnianhimolla tuotteidensa kehittämistä ja kansainvälisiin markkinoihin panostamista. Heillä riittää sinnikkyyttä, osaamista sekä pokkaa asettaa tavoitteet korkealle. Tiedän itse, miten vaativaa Yhdysvalloissa menestyminen on, mutta Nordhealthilla on kaikki mahdollisuudet”, arvioi Walkama itse jo maailmaa valloittaneen ohjelmistoyrittäjän vinkkelistä.

Monipuolinen tiimi vie pitkälle

Huttusen korkealle asettamat tavoitteet ja yrityksen menestyskulku nostavat väistämättä esille kysymyksen siitä, miten Nordhealth pystyy tähän.

”Hyödynnämme edelleen pitkälti suomalaista huippuosaamista ohjelmistojemme kehityksessä. Tuotteemme ovat korkealaatuisia, kilpailukykyisiä sekä modulaarisia, eli niitä voivat hyödyntää hyvin eri kokoiset toimijat. Kaiken A ja O on kuitenkin toimiva, monipuolinen tiimi. Itse olen hyvin tekninen ihminen ja tarvitsen tiimiini esimerkiksi markkinoinnin, verkostot ja kansainvälisyyden hallitsevia tekijöitä”, summaa Huttunen.

Lisätiedot:

Janne Huttunen, perustaja, Nordhealth, 040 589 2468, janne.huttunen@nordhealth.com

Rasmus Roiha, toimitusjohtaja, Ohjelmisto ja e-business ry, 0400 180 434, rasmus@ohjelmistoebusiness.fi

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.