24.11.2023

Microsoftin Power Platform -mikrotutkinnolla kohti tulevaisuutta

Uusi Power Platform -mikrotutkinto antaa jokaiselle meistä eväät luoda sovelluksia omaan ja työyhteisön käyttöön.

Tekoälyn ja teknologian kehitys on tuonut mukanaan uusia mahdollisuuksia työn tehostamiseen ja mielekkyyteen. Enää ei tarvita syvällisiä koodaustaitoja sovellusten kehittämiseen, sillä kuka tahansa voi nyt itse luoda automatisointeja ja sovelluksia, jotka helpottavat työrutiineja.

Uusi Power Platform -mikrotutkinto antaa jokaiselle meistä eväät luoda sovelluksia omaan ja työyhteisön käyttöön. Korkeakoulutasoinen Power Platform -mikrotutkinto on maksuton ja avoin kaikille. Se on saatavilla englanniksi. Kahdeksan (8) opintopisteen mittainen kokonaisuus on toteutettu yhteistyössä korkeakoulujen, Microsoftin, Forward Foreverin, Sulavan ja Arrow ECS Finlandin kanssa. 

Microsoft Power Platformin avulla voi ideat muuttaa sovelluksiksi ilman ohjelmointia. Toimivan sovelluksen saa luotua nopeasti valmiista palikoista rakentaen, minkä jälkeen sitä voi kokeilla käytännössä ja jalostaa yhdessä kollegoiden tai tekoälyn kanssa.

Power Platform -osaajat vauhdittavat digitaalista muutosta

Power Platform -osaajat tuovat työyhteisöön innovaatioita, ketteryyttä ja samalla he tehostavat digitaalista muutosta. Tarjoamalla mahdollisuuden opiskella työnantaja voi lisätä työntekijän motivaatiota ja sitoutumista, kun tämän mahdollisuudet vaikuttaa oman työn sisältöön kasvavat.  

Power Platform -opintopolulla opittavat taidot ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä. Korkeampi osaamistaso luo edellytykset suuremmalle työn lisäarvolle ja sitä kautta talouskasvulle. Lisäksi hallitusohjelmassa on korostettu digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen hallinnon tehostamisessa. 

Asiantuntijat hehkuttavat Power Platform -mikrotutkintoa


Asiantuntijat Matti Sarén, Aki Antman, Jyrki Korhonen ja Olli Korpelainen ovat yksimielisiä Power Platform -mikrotutkinnon merkityksestä nykyaikaisessa työelämässä. Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén painottaa, että tekoälyn kehityksen myötä jokaisella tulisi olla mahdollisuus luoda arkea helpottavia sovelluksia ilman koodaamisen esteitä. Mikrotutkinto tarjoaa välineet tämän murroksen hyödyntämiseen, täydentäen ymmärrystä sovelluskehittämisestä ja digitaalisesta murroksesta.

Sulavan toimitusjohtaja Aki Antman korostaa, kuinka tärkeää on olla mukana edistämässä yhteiskunnan digitalisaatiota ja kouluttautumismahdollisuuksia. Low-code-osaamisen merkitys kasvaa työn automatisoinnin myötä, ja Power Platform -mikrotutkinnon suorittaminen avaa uusia mahdollisuuksia kaikille alasta kiinnostuneille.

Arrow ECS Finlandin maajohtaja Jyrki Korhonen painottaa jatkuvan oppimisen tärkeyttä ja kertoo, että he ovat panostaneet Microsoft Power Platform -osaamisen kehittämiseen. Hän mainitsee myös, että mikrotutkinto tuo markkinoille uusia asiantuntijoita, mikä auttaa yrityksiä selviytymään osaajapulasta.

Forward Foreverin toimitusjohtaja Olli Korpelainen ilmaisee innostuksensa hankkeeseen osallistumisesta. Hänen mukaansa Power Platform -mikrotutkinto voi toimia lähtölaukauksena uudelle uralle, suositellen sitä lämpimästi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuuden työelämän kehittämisestä teknologian avulla.

Tavoitteena 100 000 teknologiaosaajaa

Power Platform -mikrotutkinto on osa Taitoja työelämään -yhteistyöhanketta, jonka tavoitteena on saada 100 000 uutta tai lisäkoulutettua teknologiaosaajaa viiden vuoden aikana. Ohjelman kautta jo 32 000 osaajaa on tähän mennessä saanut uusia teknologiataitoja. Taitoja työelämään -hanke tarjoaa myös esimerkiksi Kyberturvan mikrotutkinnon ja suositun Practical AI -kurssin. Ensi keväänä avautuu uusi kurssi, jonka myötä jokainen pääsee tekemään tekoälystä työparin sovelluskehitykseen. 

Maksuton Power Platform -mikrotutkinto odottaa vain yhden klikkauksen päässä. Tartu vapauteen: aka.ms/powerplatformtaidot


Lue alkuperäinen tiedote, joka julkaistu 22.11.2023 Microsoftin sivuilla.

Microsoft on Software Finlandin pääkumppani. Käy tutustumassa kaikkiin upeisiin kumppaneihimme tästä linkistä!

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.