9.12.2021

”Nyt ilmastonmuutoksen kimppuun” – Vuoden Ohjelmistoyrittäjä Sammeli Sammalkorpi luo hankinnoista väylän puhtaaseen bisnekseen

Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2021 on Sievon perustajiin kuuluva Sammeli Sammalkorpi. ”Sammeli on rakentanut hankintojen analytiikalla upean yrittäjävetoisen kansainvälistyvän kasvutarinan”, kiittää valinnan tehneen Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimi

Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2021 on Sievon perustajiin kuuluva Sammeli Sammalkorpi. ”Sammeli on rakentanut hankintojen analytiikalla upean yrittäjävetoisen kansainvälistyvän kasvutarinan”, kiittää valinnan tehneen Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Sievo on viidessä vuodessa kolminkertaistanut liikevaihtonsa jo lähes 20 miljoonaan euroon. ”Luomme datalla asiakkaille merkittävää lisäarvoa. Nyt analytiikkamme mittaa myös ostojen hiilijalanjäljen”, kertoo Sammalkorpi Sievon uudesta suunnasta.


Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2021 on onnistunut erittäin harvinaisessa saavutuksessa.

”On todella poikkeuksellista, että SaaS-yrittäjä onnistuu kasvattamaan liikevaihdon 20 miljoonaan euroon kokonaan ilman ulkopuolista rahoitusta. Juuri tässä Sammeli Sammalkorpi on onnistunut puhtaasti tulorahoituksella, lähes 20 vuoden kovalla työllä. Raatimme halusi Sammelin valinnalla kunnioittaa tätä SaaS- (software as a service) kasvutarinaa, joka varmasti poikii lisää isoja uutisia”, avaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha palkinnon perusteita.

Voittaja itse kertookin yhä lupaavammista ja merkittävämmistä näköaloista.

”Tämä on tunnustus hyvästä työstä koko mahtavalle henkilöstöllemme, kiitos siitä! Siksi on hienoa voida ennakoida, että vielä mielenkiintoisemmat kasvun vuodet ovat edessä kuin takana. Tähän asti olemme menestyneet auttamalla kustannuksien ja riskien hallinnassa, nyt käymme ilmastonmuutoksen kimppuun”, linjaa Sievon perustajiin kuuluva toimitusjohtaja Sammalkorpi.

Hankintadata ykkösaseeksi ilmastonmuutosta vastaan

Arvio vielä merkittävämmästä kasvusta on puhutteleva, koska Sammalkorpi on onnistunut jo yli kolminkertaistamaan Sievon liikevaihdon viimeisten viiden vuoden aikana. Nyt Sammalkorpi ja Sievo taikovat yritysten hankintoja koskevan datan ilmastonmuutosta taltuttavaksi voimaksi.

”Asiakkaamme ovat suuryrityksiä, joiden kustannuksista hankinnat muodostavat valtaosan. Siksi myöskin pääosa asiakkaidemme päästöistä muodostuu ostojen kautta. Kun maailma keskittyy torjumaan ilmastonmuutosta, niin siihen tähtäävät myös asiakkaamme. Nyt analytiikkamme mittaa myös ostojen hiilijalanjäljen, ja tälle osaamiselle on maailmassa valtavalla vauhdilla kasvava kysyntä”, analysoi Sammalkorpi tulevan kasvun perustaa.

Sammalkorpi on rakentanut Sievolle uuden ilmastotiimin kehittämään vain ilmastoanalytiikkaa. Suuryrityksistä tapaamisiin tuleekin hankintajohtajan lisäksi myös kestävän kehityksen johtaja.

”Meillä on ainutlaatuinen tarjooma ja jo valmiiksi ymmärrys ja pääsy asiakkaidemme dataan. Kasvamme siksi sekä nykyisille asiakkaillemme tarjotulla uudella ilmastopalvelulla että uusilla asiakkailla, jotka haluavat itselleen tehokkaimman mahdollisen aseen ilmastonmuutosta vastaan. 80 % päästöistä syntyy toimitusketjuissa, joten määritelmä ei ole liioittelua. Kuinka seurata päästöketjuja, kun voi olla 50 000 toimittajaa? Me tarjoamme tähän työkalun.”

Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama pitää Sievon potentiaalia huikeana. Walkama puhuu kovan luokan ymmärryksellä, Valon ja Sinisen Meteoriitin rakentajana.

”Sievo on ponnistanut Pohjoismaiden markkinoilta merkittäväksi toimijaksi Länsi-Euroopassa ja USA:ssa, suomalaiselle SaaS-yritykselle todella kova suoritus. Ilmastonmuutoksen torjuminen hankinta-analytiikan avulla avaa valtavat näkymät kaikkialla maailmassa”, painottaa Walkama.

 

Lisätiedot

Sammeli Sammalkorpi, toimitusjohtaja, Sievo, 050 585 3253, sammeli.sammalkorpi@sievo.com

Rasmus Roiha, toimitusjohtaja, Ohjelmisto- ja e-business ry, 0400 180434, rasmus@ohjelmistoebusiness.fi

 

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.