5.10.2018

”Otin ohjat omaan elämääni” – #Mimmitkoodaa tarjoaa mahdollisuuden tarttua tulevaisuuteen, kertoo Eveliina Champagne

Vain todellisten tarinoiden voima voi selittää sen innostuksen ja energian, joka Vanhalla ylioppilastalolla tiistai-iltana säteili. Talo täyttyi ääriään myöten naisista, jotka haluavat muutosta – Eveliina Champagne näyttää rohkeudellaan esimerkki

Vain todellisten tarinoiden voima voi selittää sen innostuksen ja energian, joka Vanhalla ylioppilastalolla tiistai-iltana säteili. Talo täyttyi ääriään myöten naisista, jotka haluavat muutosta – Eveliina Champagne näyttää rohkeudellaan esimerkkiä. ”Pitää luottaa itseensä ja ymmärtää oma arvonsa. Pitää uskaltaa! Sen olen tässä opetellut”, kertoo Eveliina. Eveliinan tarinaa kuunteli livenä yli 1500 mimmiä ympäri maata.

 

Eveliina Champagne ei enää viihtynyt työssään ja voi huonosti. Uupumus ja masennus valtasivat pikku hiljaa mielen, kun työ ei motivoinut.

”Toive ammatinvaihdosta alkoi uupumuksen myötä kyteä jo 2014. Silloin en vielä jaksanut enkä osannut muuttaa elämääni. Paluu sairaslomalta töihin vanhoihin tehtäviin ei onnistunut, uuvuin uudestaan”, kuvaa Eveliina muutostiensä kivistä alkua.

”Sitten jäin vuorotteluvapaalle ja aloimme matkustella ex-mieheni kanssa. Samalla alkoi syntyä idea koodaamisesta, kun exäni ei meinannut löytää osaavia koodaajia omiin töihinsä. Ajattelin, että koodaajistahan on pulaa, voisiko tämä olla minun juttuni?”

Eveliina alkoi opetella koodausta itse. Vuorotteluvapaalta palatessaan hän joutui kuitenkin jälleen vanhoihin töihin, kun työnantajalla ei ollut kiinnostusta uusien taitojen kehittämiseen eikä käyttöön.

Masennuksesta menestykseen, nelikymppisenä

Nyt 42-vuotias Eveliina ehti käydä syvällä uupumuksessa ja masennuksessa. Hän päätti kuitenkin tarttua itse tulevaisuuteen, ottaa elämänsä ohjat omiin käsiin.

”Se kesti minulta kauan, mutta uskallus syntyi ja kasvoi. Vähän pakonkin edessä, kun en enää voinut hyvin vanhoissa tehtävissä.”

Eveliina painoi kaasua ja alkoi opiskella Drupalia, sisällönhallintajärjestelmää, joka perustuu avoimeen lähdekoodiin. Kun Eveliina ystävänsä kanssa kuuli #Mimmitkoodaa-hankkeesta tämän vuoden helmikuussa, he päättivät ottaa tilaisuudesta kaiken irti.

”Tapasimme Vanhalla Wunderin, haimme Wunderiin harjoitteluun ja pääsimme. Harjoittelu oli tosi hyvä, ihan mahtava vastaanotto. Pian kävi selville, että saamme jäädä eli löysimme oikeasti harjoittelun kautta uudet työpaikat – olen nyt Wunderilla fronttidevaaja. Se tarkoittaa, että teen töitä sen kanssa, mitä käyttäjä näytöllä näkee. Olen tosi tyytyväinen. Tämä on täyttä totta eikä hypeä.”

Uskokaa itseenne!

Eveliinan viesti mimmeille on selvä. Muutos on kaikille mahdollinen, eikä yksin tarvitse olla.

”Uskokaa itseenne! Kaikilla meillä on elämänkokemusta ja osaamista. Jokainen voi muuttaa elämänsä. En kuitenkaan olisi välttämättä pystynyt tähän yksin. Jos en olisi kohdannut niin ihania ihmisiä Wunderilla, en olisi välttämättä tässä”, kiittää Eveliina uusia työkavereitaan.

Luottamus sitouttaa uudet osaajat

”Kun saa mahdollisuuden ja luotetaan, se sitouttaa ihan valtavasti. Luottamus antaa motivaation kehittyä ja panostaa työhön täysillä”, lähetti Eveliina terveiset sekä ohjelmistoyrityksille että 1500 mimmille Vanhalla ja kisastudioissa ympäri koko Suomea.

Eveliinalle ja kaikille uusille osaajille on Suomessa huutava tarve, painotti Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha omassa puheenvuorossaan. Ohjelmisto- ja e-business vetää koko #Mimmitkoodaa-hanketta, joka tarjoaa Suomen osaajapulaan ainutlaatuisella voimalla kasvavan ratkaisun.

”13 ohjelmistoalan huippuyritystä tarjoaa syksyllä maksutta jo 800 koulutuspaikkaa. Kiinnostus on ihan valtavaa ja #Mimmitkoodaa tulee jatkumaan täydellä voimalla. Osaajia tarvittaisiin lisää lähemmäs kymmenen tuhatta, tarve ei katoa mihinkään”, lupaa Roiha jo jatkoa.

”Kun Slush lähti liikkeelle, meitä oli 300 jäbää. Tänään mimmejä on mukana jo 1500 – nöyränä ja kiitollisena täällä seison. Olemme superyllättyneitä tämän upean ilmiön nopeasta kasvusta”, kiittää Roiha sekä mimmejä että koulutukset tarjoavia ohjelmistoyrityksiä.

Roihan mukaan maailman johtavien asiantuntijoiden visio on kirkas.

”Kaikkien yritysten pitää ottaa softa ja data toimintansa keskiöön. Pian kaikki firmat ovat softafirmoja – ne firmat jotka jäävät jäljelle”, ennakoi Roiha. Roihan mukaan menestyvillä yrityksillä on koko ajan kasvava kysyntä uusille osaajille. Suomen tulevaisuus on ohjelmisto-osaajien käsissä, visioi Roiha.

Sellaisten kuin Eveliina.

Lisätiedot: 

Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@ohjelmistoyrittajat.fi

#mimmitkoodaa

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.