16.3.2023

Paremmat työllistymismahdollisuudet jo 100 koodarinaiselle – kiitos Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin (AWS) yhteistyön

”Jos muutkin yritykset tarjoaisivat koulutusohjelmia, osaajapula voisi helpottaa. Voisimme saada tuhansia uusia osaajia vuodessa. Täysin mahdollista, jos yrityksillä vain on halua”, lataa Roiha.

Mimmit koodaa tuottaa yhä konkreettisempia hyötyjä. Jo 100 naista on suorittanut ohjelman kautta AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin. Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin yhteistyössä yhteisölle maksutta tarjoama pilvikoulutus pyrkii korjaamaan ohjelmistoalan sukupuolittuneisuutta sekä vastaamaan osaajapulaan.

Mimmit koodaa -ohjelmaan rekisteröityneet 10 000 naista saavat nauttia jatkuvasti yhä konkreettisemmista hyödyistä. Ohjelma on nyt saavuttanut tärkeän askeleen kohti koodarinaisten työllistymistä Suomessa, kiitos toistaiseksi merkittävimmän yritysyhteistyön.

”Lukemattomat naiset ovat jo löytäneet kauttamme uralleen uuden suunnan, ja ohjelmistoala on avautunut työareenana naisille jatkuvasti paremmin. Haluamme kuitenkin luoda koko ajan entistä enemmän konkretiaa, ja mikä olisi konkreettisempaa kuin monen työntantajan arvostama sertifikaatti. Siksi olemme innostuneita siitä, että jo yli 100 naista on suorittanut ohjelmamme kautta arvostetun AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin”, iloitsee Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

AWS tarjoaa ohjelmaan osallistuville naisille maksutta perinpohjaiset pilvipalveluopinnot, jotka tähtäävät AWS Cloud Practitioner- ja AWS Solutions Architect Associate -sertifikaatteihin.

”On palkitsevaa huomata, että niin moni nainen on innostunut suorittamaan ohjelman kautta alan tärkeitä sertifikaatteja. Sekä ohjelmistoalan sukupuolittuneisuuden korjaaminen että uusien osaajien saaminen ovat tärkeitä tavoitteitamme, siksi Mimmit koodaa -yhteistyö on meille arvokasta, sanoo Sari Uusitalo, Head of Enterprise Sales, Amazon Web Servicesiltä.

Ohjelman vetäjänä Köpsi on paitsi ollut rakentamassa lukuisia eri yhteistyömuotoja, myös päässyt aitiopaikalta näkemään erilaisten panostusten tulokset. AWS-yhteistyö saa häneltä parhaat arvosanat.

”Tekeminen AWS:n kanssa on ollut toistaiseksi kaikkein merkittävin yritysyhteistyömme. Mimmit koodaa on vuosien varrella madaltanut monen kynnystä ottaa ensiaskeleet koodaamisen parissa, ja nyt meillä on alati kasvava joukko sertifioituja ammattilaisia. Tämän tyyppiselle yhteistyölle on jatkossa tilausta.”

Osaajapulan ratkaisu – naiset ja sertifikaatit?

Mimmit koodaa -ohjelmaa johtavan Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha näkee AWS-yhteistyön tuloksissa valtavan potentiaalin koko ohjelmistoalalle.

”Jo 100 naista on saanut AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin varsin lyhyessä ajassa. Mimmit koodaa -ohjelma tavoittaa 10 000 naisoletettua, joista tuhannet ovat ilmaisseet haluavansa suoraan alalle. Arvostetut sertifikaatit ovat siihen hyviä pääsylippuja, sanoo Roiha.

Roihan mukaan AWS-yhteistyö validoi koko Mimmit koodaa -ohjelman lähtökohdan, jonka mukaan naiset voivat olla ratkaisu ohjelmistoalaa riivaavaan osaajapulaan.

”Jos muutkin yritykset tarjoaisivat koulutusohjelmia, osaajapula voisi helpottaa. Voisimme saada tuhansia uusia osaajia vuodessa. Täysin mahdollista, jos yrityksillä vain on halua”, lataa Roiha.

Lisätiedot:

Milja Köpsi, Mimmit koodaa -ohjelma, koordinaattori, 040 152 5154, milja@mimmitkoodaa.fi

Rasmus Roiha, Software Finland ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@softwarefinland.fi

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.