23.3.2021

Presidentti Halonen pitää pääpuheen ja jakaa ensimmäisen #mimmitkoodaa-palkinnon – ”Todella suuri kunnia #mimmitkoodaa-ohjelmalle”

#mimmitkoodaa-ohjelma tarjoaa naisille esikuvia, jotka innostavat rikkomaan rajoja ja ottamaan paikkansa maailmassa. ”Olemme valtavan onnellisia, että saamme vuoden suurimpaan tilaisuuteemme pääpuhujan, joka on Suomessa rikkonut korkeimmat mahdolliset las

#mimmitkoodaa-ohjelma tarjoaa naisille esikuvia, jotka innostavat rikkomaan rajoja ja ottamaan paikkansa maailmassa. ”Olemme valtavan onnellisia, että saamme vuoden suurimpaan tilaisuuteemme pääpuhujan, joka on Suomessa rikkonut korkeimmat mahdolliset lasikatot. Presidentti Halonen on esikuva, jos kuka”, iloitsee #mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä Milja Köpsi. Presidentti Halonen jakaa myös ensimmäisen #mimmitkoodaa-palkinnon, jolla innostetaan yhä uusia naisia mukaan.

Tasan kuukauden päästä 23.4. järjestettävä #mimmitkoodaa-päätapahtuma saa osakseen poikkeuksellisen kunnian. Presidentti Tarja Halonen pitää ”This is Not A Webinar” -virtuaalitilaisuuden pääpuheen, jonka odotetaan saavan ennätyssuuren innostuneen yleisön.

”Meillä on ohjelmassa mukana jo 7000 naista. En tiedä mikä voisi heitä enempää säväyttää, kuin että itse presidentti Halonen avaa meille ainutlaatuiseen kokemukseensa nojaavia, uraauurtavia ajatuksiaan. Tämä on todella suuri kunnia #mimmitkoodaa-ohjelmalle. Odotuksemme ovat korkealla, parhain mahdollisin perustein”, kuvailee #mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

Ohjelma on jo palkittu EU:n tasa-arvopalkinnolla ja Köpsi itse johtavana tasa-arvovaikuttajana Nordic Women In Tech -kilpailussa. Presidentti Halosen suoma kunnia on silti omaa luokkaansa, arvioi ohjelmaa johtavan Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

”Suurin vihollisemme ovat syvällä rakenteissa oleva asenteet, jotka lokeroivat niin ihmisiä kuin töitäkin. Presidentti Halosessa kiteytyy parhaalla mahdollisella tavalla, että mihinkään raja-aitoihin ei pidä suostua, vaan naiset voivat tehdä mitä ikinä haluavat. Presidentti Halonen ilmentää tätä koko ajan, hän tarttuu jatkuvasti yhä uusiin tärkeisiin kansainvälisiin haasteisiin”, kiittää Roiha.

Roiha korostaa presidentin puheenvuoron ja roolin merkitystä ohjelmistoalalle ja koko Suomelle.

”Naiset ovat teknologialle ja koko yhteiskunnalle pohjaton voimavara, jonka omat tunkkaiset asenteemme ovat pahimmillaan työntäneet pois. Nyt on kuitenkin muutoksen aika ja presidentti Halonen tuon muutoksen vahva tuki”, kiteyttää Roiha.

#mimmitkoodaa-palkinto innostaa mukaan

Presidentti Halonen on ystävällisesti lupautunut jakamaan myös ensimmäisen #mimmitkoodaa-palkinnon. Milja Köpsi on innoissaan.

”Palkinnolla nostamme esiin naisia, jotka toimivat esimerkkeinä ja tukevat muita vapaaehtoisesti. Ihmisiä, jotka itse nostavat esiin muita ja jotka antavat asiantuntijuutensa muiden hyväksi. Kun tällainen ihminen nyt saa kaikkien aikojen ensimmäisen #mimmitkoodaa-palkinnon itse presidentti Haloselta, mikä voisi enemmän puhutella meitä kaikkia toimimaan samoin”, kysyy Köpsi.

Roihan mukaan palkinto innostaa yhä aktiivisempaan toimintaan ja tuo mukaan vielä uusia naisia.

”Olemme tyytyväisiä, että olemme saaneet alamme hienot yritykset niin hyvin mukaan tarjoamaan maksutonta koodausvalmennusta ja jakamaan osaamistaan ja kokemuksiaan huhtikuun tilaisuuteen. Sen ansiosta uskallamme toivottaa tervetulleiksi uusia ’mimmejä’ niin paljon kuin vain innostuneita riittää. Tätäkään tapahtumaa ei kyettäisi tässä tuhannet osallistujat mahdollistavassa mittakaavassa toteuttamaan ilman ohjelmistoyritysten voimakasta panosta, josta olemme todella kiitollisia”, lähettää Roiha terveiset ohjelman mahdollistajille.

Kevään 2021 ”This is Not A Webinar” -tapahtumassa ovat mukana Accenture, Digia, Ericsson, FITech-verkostoyliopisto, IBM, Islet, Laurea, Microsoft, Siili, TietoEVRY, Yle Dev ja Zalando.

Tapahtuman tiedot: https://mimmitkoodaa.ohjelmistoebusiness.fi/thisisnotawebinar/

Lisätiedot:

Milja Köpsi, #mimmitkoodaa-ohjelma, vetäjä, 040 152 5154, milja@mimmitkoodaa.fi

Rasmus Roiha, Ohjelmisto ja e-business ry, toimitusjohtaja, 0400 180434, rasmus@ohjelmistoebusiness.fi

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.