13.10.2022

”Kyllä tässä syntyy rakennusvalvonnan tulevaisuus” – Vuoden Digipalvelu 2022 on Pohjois-Amerikkaa valloittavan Cloudpermit Oy:n Lupapiste

Vuoden Digipalveluksi 2022 on valittu ainutlaatuinen suomalainen menestystarina, rakennetun ympäristön lupapalveluja radikaalisti helpottava Cloudpermit Oy:n Lupapiste. ”Ratkaisuja on kehitetty ruohonjuuritasolla erinomaisessa yhteistyössä suomalaisten k

Vuoden Digipalveluksi 2022 on valittu ainutlaatuinen suomalainen menestystarina, rakennetun ympäristön lupapalveluja radikaalisti helpottava Cloudpermit Oy:n Lupapiste. ”Ratkaisuja on kehitetty ruohonjuuritasolla erinomaisessa yhteistyössä suomalaisten kuntien ja muun julkisen sektorin kanssa, ja nyt korjaamme satoa jo maailmalla”, kiittää Cloudpermitin toimitusjohtaja Jan Pawli. ”Kun suomalaisen digipalvelun voi viedä Pohjois-Amerikkaan, niin kyseessä on uniikki onnistuminen”, kuvailee Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha raadin valinnan perusteita.

Harva suomalainen yritys on millään sektorilla markkinajohtaja Pohjois-Amerikassa. Cloudpermit on – Kanadassa jo ykkönen ja kovassa kasvussa Yhdysvalloissa.

”Kyllähän tämä on aikamoinen onnistuminen. Lupapiste eli Pohjois-Amerikassa Cloudpermit on Yhdysvalloissakin kasvanut jo yli 20 osavaltioon, ja Kanadassa olemme selkeästi johtava palvelu. Pohjois-Amerikassa meillä on asiakkaina yli 200 kuntaa”, iloitsee Cloudpermitin toimitusjohtaja Jan Pawli.

”Lupapisteen ansiot ovat monipuoliset sekä omana palvelunaan että yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisijana”, kiittää Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Valinnan teki järjestön hallituksesta koostunut raati, jonka sihteerinä Roiha toimi. Roihan mukaan esimerkiksi rakennuslupien takkuilusta päästään Lupapisteen avulla eroon.

”Lupapisteestä voi moni ottaa mallia. Kun suomalaisen digipalvelun voi viedä Pohjois-Amerikkaan, niin kyseessä on uniikki onnistuminen. Lisäksi me puhumme tässä todella isoista yhteiskunnallisista asioista: Sujuvilla lupamenettelyillä avataan portteja suuremmille ja nopeammille investoinneille. Suomessa puhutaan helposti useista lisämiljardeista, joita Lupapisteen avulla voimme saada talouteemme hyvinvointiamme parantamaan”, analysoi Roiha.

Suomen 309 kunnasta Lupapisteen palvelun on valinnut rakennuslupia siivittämään jo 212. Pawli lähettääkin lämpimät kiitokset kuntiin ympäri maata.

”Ratkaisuja on kehitetty ruohonjuuritasolla erinomaisessa yhteistyössä suomalaisten kuntien ja muun julkisen sektorin kanssa, ja nyt korjaamme satoa jo maailmalla. Haluamme sydämellisesti kiittää kaikkia niitä lukuisia käytännön asiantuntijoita, joilta olemme saaneet ymmärryksen aina kustakin ongelmasta ja tarpeesta, johon olemme sitten kyenneet kehittämään ratkaisun. Tämä on ollut upea tie ja hieno osoitus siitä, mitä yhteistyö julkisen ja yksityisen sektorin välillä parhaimmillaan on.”

Tulevaisuutta rakentamassa – Helsinki vahvasti mukana

Yksi Lupapisteen asiakkaista Suomessa on Helsinki. Pääkaupunki johtaa myös 26 kunnan kehittämishanketta, jossa Lupapiste on vahvasti mukana ideoimassa ja luomassa sujuvamman rakentamisen tulevaisuutta.

”Kyllä tässä syntyy rakennusvalvonnan tulevaisuus, ja se on yhdellä sanalla: automaatio. Nyt olemme tilanteessa, jossa palvelumme avulla lupa-asiointiin liittyvät dokumentit ohjataan oikeisiin paikkoihin ja helpotetaan siten prosesseja monin tavoin. Tulevaisuudessa tekoäly pystyy saman tien vaikkapa arvioimaan, mahtuuko pyörätuoli kääntymään vessassa, joka löytyy tietomallipohjaisesta rakennuspiirustuksesta. Arkkitehdin mallin voi siis jatkossa hyväksyä automaattisesti tietokoneohjelmalla”, kuvailee Pawli.

Pawlin mukaan koko maailman katseet kääntyvät kehitystyössä Suomeen.

”Voimme olla hyvällä syyllä ylpeitä, että Suomi on tässä edelläkävijä. Vertailukohtaa löytyy vaikka siitä, että Yhdysvalloissa meille maksetaan usein shekeillä. Milloin itse viimeksi maksoit shekillä?”

Pawlin huumorilla höystettyyn kysymykseen vastaa Roiha koko ohjelmistoalan perspektiivistä:

”Lupapiste on osoitus suomalaisten digipalveluiden edistyksellisyydestä. Meidän ratkaisumme ovat maailman huippua.”

Lisätiedot:

Jan Pawli, toimitusjohtaja, Cloudpermit, +1 216 9839728, jan.pawli@cloudpermit.com

Rasmus Roiha, toimitusjohtaja, Ohjelmisto ja e-business ry, 0400 180 434, rasmus@ohjelmistoebusiness.fi

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.