4.12.2023 | Ohjelmistoala

Kuka on koodin takana? Softa-slämäri esittelee softa-alan vaikuttajat

Tutustu softa-alan vaikuttajiin. Katso videot!

Slämäri (kaverikirja) on perinteinen tapa tallentaa ystävien muistoja, kommentteja, vitsejä ja persoonallisia ajatuksia. Tästä syystä olemme luoneet Softa-slämärin, jossa esittelemme softa-alan johtajia – niin heidän ammatillisia saavutuksia kuin hieman vähemmän vakaviakin puolia. Tutustu ja katso videot!

Oletteko koskaan palauttaneet mieleenne hetkiä, jolloin löysitte vanhan päiväkirjan ja tunsitte sen syvän yhteyden menneisyyteen, joka täytti teidät nostalgialla ja inspiroivilla muistoilla? Tämän kesän erikoisprojektissamme, Softa-slämärissä, olemme kutsuneet teknologia-alan johtajia jakamaan heidän tarinansa ja näkökulmansa.

Softa-slämäri kutsuu johtajiamme esittelemään sekä heidän ammatillisia kohokohtiaan että inhimillisiä puoliaan, jotka harvoin tulevat esiin työkokouksissa.

Tutustu IT-alan visionääreihin

Ymmärrämme, että organisaatioidemme menestys perustuu tiimiemme monimuotoisuuteen ja jokaisen yksilön ainutlaatuisiin vahvuuksiin. Softa-slämärin kautta haluamme syventää ymmärrystämme niistä ihmisistä, jotka ovat olleet avainroolissa alamme edistämisessä. Tämä on mahdollisuus nähdä heidät eri valossa, rennommalla ja henkilökohtaisemmalla tavalla.

Tavoitteemme on tehdä näkyväksi kasvot, jotka ovat usein koodin ja innovaatioiden takana. Softa-slämäri ei ole vain mahdollisuus tunnistaa näitä vaikuttajia, vaan myös keskustella IT-alan nykyisistä haasteista ja mahdollisuuksista rennossa ympäristössä.

Katso uusimmat videot!

Esittelyssä Taija Engman on yli 25 vuoden asiakaslähtöinen johtajakokemus. Hän on Good Signin perustaja ja Software Finlandin hallituksen uusi puheenjohtaja vuonna 2024. Osaamisen painopistealueena digitaalisen kasvun tuomat uudet liiketoimintamahdollisuudet ja asiakasarvo sekä digitaalisuuden tuomat säästöt, jotka vaikuttavat yrityksen tulokseen. Tutustu häneen LinkedIn:ssä.

Vilkaise myös jo aiemmin julkaistut slämärit..

Esittelyssä Anna Juusela, joka on perustanut ”We Encourage” -start-upin, joka tarjoaa tekoälypohjaista tukea väkivallan kohteeksi joutuneille naisille. Vuonna 2019 ”We Encourage” valittiin parhaaksi sosiaalisen vaikuttavuuden startupiksi Suomessa ja Software Finland palkitsi yrityksen Vuoden Digipalvelu -palkinnolla vuonna 2021. Anna on ollut puhujana useissa kansainvälisissä konferensseissa, kuten UNESCO:n Blockchain and Perspectives -konferenssissa ja Gitex Dubai:ssa. Anna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2011 ja hänellä on laaja kokemus vähittäiskaupasta ja konsultoinnista. Tutustu häneen LinkedIn:ssä.

Esittelyssä Vesa Sironen. Hän on Software Finlandin hallituksen jäsen, entinen liikkeenjohdon konsultti ja hän on muun muassa teknologiayritys Gappsin hallituksen puheenjohtaja. Vuonna 2016 hän perusti myös Happeon, nopeasti kasvavan SaaS-yrityksen. Vesa keskittyy aiheisiin, kuten strategia, kasvu ja johtaminen. Hän kertoo, että on ollut mahtavaa tutustua moniin erinomaisiin yrityksiin Suomessa ja ulkomailla. ”Työskentely rakastamani asian parissa ja laskujen maksaminen = parasta”. Tutustu häneen LinkedIn:ssä.

Esittelyssä Jukka Holm, Visma Enterprise Oy:n toimitusjohtaja. Hän toimii myös hallituksen puheenjohtaja Visma Public Oy:ssa, Invian Oy:ssa ja Oima Oy:ssa. Hän on myös hallituksen puheenjohtaja SmartTrackersissa Alankomaissa sekä hallituksen jäsen Visma Enterprise Latviassa ja Acubizissa Tanskassa. Jukka haluaa olla avoin ja rehellinen johtaja. Hän pyrkii auttamaan ihmisiä saavuttamaan parhaansa sekä ammattilaisina että yksilöinä antamalla heille tilaa kasvaa sekä tukea tarvittaessa. Tutustu häneen LinkedIn:ssä.
Esittelyssä Ilkka Lavas. Hän on sarjayrittäjä, puhuja ja digitaalisen markkinoinnin visionääri. Hän on parhaiten tunnettu yrityksistään, kuten mainosverkko Improve Media, TableOnline-varauspalvelu ja legendaarinen City-lehti Suomessa. Lavas aloitti yrittäjän uransa 20 vuotta sitten vain 17-vuotiaana. Hän on kasvattanut yritysimperiumiaan ja on nyt konsernin toimitusjohtaja, joka työllistää yli 100 henkilöä. Tutustu häneen LinkedIn:ssä.
Esittelyssä Antti Partanen, joka tällä hetkellä johtaa IBM Finlandia. Hän on teknologia- ja liiketoimintajohtaja, jolla on laaja kokemus myynnin, markkinoinnin ja palveluiden johtamisesta suoraan sekä kanavien kautta. Uransa aikana hän on ollut mukana rakentamassa uusia yrityksiä ja johtamassa useita muutosprojekteja. Supervoimana on ihmisten johtaminen, ja hänellä on kyky saada jokaisesta ihmisestä parhaat puolet esiin. Tutustu häneen LinkedIn:ssä.
Esittelyssä Hanna Kivelä, joka on Fujitsun toimitusjohtaja Suomessa ja Virossa. Hänellä on laaja kansainvälinen johtamiskokemus. Hän on tunnettu vahvasta ja arvostetusta johtamistyylistään, joka inspiroi ja kannustaa tiimejä saavuttamaan tuloksia selkeän vision ja strategian avulla. Tutustu häneen LinkedIn:ssä.

Tutustu koko yhteisöömme

Softa-Slämäri on vain jäävuoren huippu. Kannustamme sinua tutustumaan koko yhteisöömme. Jokainen jäsenemme tuo mukanaan oman ainutlaatuisen osaamisensa ja näkökulmansa.

Tutustu jäsenistöömme, seuraa meitä sosiaalisessa mediassa ja osallistu keskusteluihin. Ole rohkea ja ota yhteyttä, jaa kysymyksiäsi, ajatuksiasi ja kokemuksiasi. Voit myös vinkata suosikkihenkilösi tai itsesi kandidaatiksi syksyn tulevaan Softa-Slämyyn: johanna@softwarefinland.fi

Kirjoittaja

Johanna Lohiluoma

Olen Software Finlandin yhteisömanageri. Minulla on yli 6 vuoden kokemus yhteisöjen rakentamisesta. Intohimona luoda positiivisia ja kannustavia ympäristöjä, joissa jokainen tuntee olevansa kuullut ja arvostettu. Tavoitteenani on varmistaa, että jokainen yhteisömme jäsen saa parhaan mahdollisen kokemuksen ja pystyy hyödyntämään yhteisön tarjoamia mahdollisuuksia.

Nautin itsepäisen westien kanssa touhuamisesta, tuoreista kukkakimpuista, opiskelusta ja sunnuntaikävelyistä kahviloihin. Arvostan aitoja keskusteluja ja juttelen mieluusti kanssasi. Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tapahtumissamme tai haluat jakaa ajatuksiasi (tai toiveitasi) toimintaamme liittyen!

VinkVink: muista ilmoittautua tuleviin tapahtumiimme.


Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.