22.12.2022 | Yleinen

Vuoden 10 luetuinta blogitekstiä

Kirjoittajina ovat IT-alan parhaat asiantuntijat, tutkijat sekä yhteistyökumppanimme.

Näin joulukuussa on hyvä hetki kiittää kaikkia yhteisömme jäseniä, jotka ovat jakaneet kanssamme osaamistaan ja ammattitaitoaan. Blogissamme peilaamme softa-alan ajankohtaisia ilmiöitä ja puheenaiheita.

Julkaisemme uusia tekstejä blogissamme aina torstaisin. Kirjoittajina ovat IT-alan parhaat asiantuntijat, tutkijat sekä yhteistyökumppanimme.

Välipäivien lukumaistiaisia:

Toimitusjohtaja – haviteltu koiran homma
Cuckoon työhyvinvointisovelluksen toinen perustaja Veera Lehmonen pohtii rehellisesti toimitusjohtajan arkea. Hän päättää tekstinsä kannustaviin sanoihin: ”Lämmin halaus sinulle, joka tänäänkin valjastit joukkosi kohti missiota paremmasta huomisesta. ”

Muutosjohtajana uudessa yhteisössä: viisi vinkkiä muutosmatkalle
Henna Niiranen aloitti tänä vuonna Vincitillä liiketoimintajohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Lue hänen kokemuksistaan muutosjohtajana sekä ota talteen nämä viisi arjen oivallusta.

Pääomasijoittajan vinkit hyvän Cap Tablen luomiseen
Vendep Capital on erikoistunut SaaS-yritysten kasvurahoitukseen. Heidän General Partner Sakari Pihlava kertaa kolme tavallisinta virhettä cap tablen eli luomisessa sekä tietysti, miten välttää ne.

Eriaikainen yhteistyö
Ilkka Mäkitalo Howspacen toimitusjohtaja taklaa blogikirjoituksessaan uutta normaalia ja eri aikaista yhteistyötä. Howspacen tiimin testaamat opit ovat sovellettavissa mihin tahansa organisaatioon. Lue lisää toimivista käytännöistä!

RevOps-roolit yleistyvät SaaS-yhtiöissä huimaa vauhtia
Vainun toimitusjohtaja Mikko Honkanen kertoo meille kuka pärjää muodikkaan RevOps-tittelin haltijana sekä antaa apukysymyksiä sen pohtimiseen sopisiko rooli myös teidän yritykseenne.

Ostajasi on ihminen eikä robotti – näin viestit teknologiasta inhimillisesti
Viestintätoimisto Aivela nousee ensi vuonna Growth Partneriksemme. Tutustu jo ennalta heidän toimitusjohtaja Aino Pajukankaan neuvoihin miten lisäät softayrityksesi viestintään asiakasymmärrystä.

On aika luopua kokemusvuosien harhasta rekrytoinnissa
Joel Bergström on meritoitunut HR-asiantuntija, COO ja Co-Founder Mowsilla. Hän kehottaa luopumaan harhasta, jossa kokemusvuodet ylittävät taidot. Hän summaa osuvasti blogissaan, että ”olemme jokainen yksilö ja yhden henkilön kokemus ei vastaa toisen henkilön kokemusta”.

Miten vihreää koodisi olikaan?
ICT-alan osuus maailman energiankulutuksesta on merkittävä. Nitorin Otto Manninen antaa meille kolmen kohdan listan, jolla jokainen softa-alan yritys pääsee kiinni vihreämpään arkeen.

Yrittäjä, rekrytoitko osaamisen vai CV:n perusteella?
Meidän listallemme ainut tuplasti kohonnut kirjoittaja on Joel Bergström Mowsilta. Hän tietää yli vuosikymmenen kokemuksella mistä kirjoittaa, pohtiessaan osaamispohjaisen ja perinteisen rekrytoinnin eroja.

Tietosuojan kuumat ja vähän haaleammatkin perunat
Moni muistaa, kun joitakin vuosia sitten EU:n tietosuoja-asetus, se kuuluisa GDPR, oli kaikkien huulilla. Sittemmin keskustelun sävy on muuttunut rauhallisempaan suuntaan ja onkin tyypillistä tarkastella yrityksen tietosuoja-asioiden tilaa erityisen tarkasti silloin, kun oikeuskäytännön kautta tulee tärkeä linjaus. Lue Kalliolaw Sonja Kurjen blogista mitkä ovat tietosuojan kuumimmat puheenaiheet.

Nämä ja muut blogimme odottavat sinua!

Kirjoittaja

Johanna Lohiluoma

Haluaisitko kirjoittaa blogiimme? Palaamme ensi vuonna uusin kujein ja muutamia vapaita paikkoja löytyy yhä. Jos haluat blogikirjoittajiksi, ota yhteyttä: johanna@softwarefinland.fi


Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.