12.4.2022: Mikä on muuttunut IT-alan yleisissä sopimusehdoissa? IT2022 vs. IT2018

Alkaa: 12.04.2022 klo 09:00
Päättyy: 12.04.2022 klo 10:00

Tilaisuuden tallenne nyt materiaalipankissa. Katso!

Aika & paikka: 12.4.2022 klo 9–10 | Online

Pelkäätkö hankalaa IT-sopimusprosessia ja että se tulee yrityksellesi kalliiksi?

Ei hätää, sillä IT-alan yleiset sopimusehdot helpottavat sopimusten tekemistä.

Ehtojen sopimisessa on huomioitu laajasti niin IT-projektien ostajien kuin toimittajien tarpeet, ja ne ovat kehittyneet vuosikymmenien aikana yhteistyössä molempien osapuolten kanssa. Tämä varmistaa sen, että IT-alan yleiset sopimusehdot ovat markkinaehtoiset ja niin ostaja- kuin toimittajapuolen hyväksymät.

Yleisten sopimusehtojen tavoitteena on, että eri kokoisten yritysten olisi mahdollisimman helppoa päästä keskenään tasapainoiseen sopimukseen.

Oli kyseessä sitten konsultointi- ja asiantuntijasopimuksesta, ketterän kehityksen projektista, SaaS-palvelusta, valmisohjelmiston toimituksesta tai ohjelmistojen ylläpitopalvelusta, IT2022-sopimusehdot vastaavat tarpeeseen!

Mitä uutta ja mitä sillä tehdään?

IT-alan yleiset sopimusehdot ovat uudistuneet alkuvuodesta. Tarkastelemme nyt uusia IT2022-sopimusehtoja studiotilaisuudessa HPP asianajotoimiston teknologia- ja tietosuojapraktiikan vetäjän, Kari-Matti Lehden johdolla.

Tilaisuuden jälkeen sinulla on hyvä käsitys siitä, mikä alan yleisissä sopimusehdoissa on muuttunut. Tiedät, miten ehtoja käytetään tuotteiden, palveluiden ja innovaatioiden kaupallistamisessa. Sekä sen, mitä yrityksen tulee IT2022-ehtoihin sitoutuessaan huomioida, kun tuotteita tai palveluita koskevat sopimukset perustuvat IT2018- tai IT2015-sopimusehtoihin.

Tilaisuudessa otat haltuun:

  • Miten sopimusehdot eroavat toisistaan & mitä pitää huomioida?
  • Miten IT2022-ehtoja käytetään SaaS-palveluiden, ohjelmistotuotteiden & digialustojen kaupallistamisessa?
  • Milloin ja miten kokonaan uusia erityisehtoja datan käytöstä (EDH) tulee käyttää?
  • Miten erityisehdot henkilötietojen käsittelyssä (GDPR-ehdot) tulee huomioida toimituksissa, palveluissa ja niiden toteutuksessa?
  • Robotiikka ja tekoäly – taipuuko yleiset sopimusehdot uusimpien innovaatioiden kaupallistamiseen?

Tervetuloa mukaan Ohjelmisto- ja e-business ry:n IT2022-tilaisuuteen ja oppimaan, miten IT-alan uudistuneet, yleiset sopimusehdot helpottavat sopimusten tekemistä!

Partner @ HPP Asianajotoimisto Oy Matti Lehti on yksi Suomen johtavista informaatioteknologiaan, ulkoistuksiin ja tietosuojaan erikoistuneista juristeista.

Hänellä on yli 20 vuoden sekä kotimainen että kansainvälinen kokemus ICT-alan sopimuksista, ulkoistuksista, immateriaalioikeuksista, tietosuojasta ja digitalisaatiosta. Kari-Matti on perehtynyt laaja-alaisesti erityisesti kaupallisiin sopimuksiin ja tietosuojaan liittyviin järjestelyihin, tuotteistamisiin, strategioihin ja niiden implementointiin.

Tietoviikko-lehti on valinnut Kari-Matin useita kertoja Suomen vaikutusvaltaisimpien ICT-alan vaikuttajien joukkoon.

Jaa tapahtuma

Katso myös nämä

Jäseniltä kuultua

Tule

Mukaan

Software Finland ry:n jäsenenä liityt elinvoimaiseen softa-alan yhteisöön, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien ja johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.